Výhra st.dorastu U 19 v generálke na ligu

17.03.2017 21:02

 

17.03.2017, 18.00 hod., prípravný zápas st.dorastu U 19, umelá tráva, Strážov

MŠK Kysucké Nové Mesto U 19   -   OŠK Nededza U 19    3 : 2   ( 0 : 0 )

Góly: Bobčík - 2, Hrošovský

Zostava: Godó - D.Ploštica, Kubišta (Bryndziar), Škor, Pažický, Mrmus (Zajac), Mičunda (Milo), M.Ploštica (Ovečka), Tomáš (Kubala), Bobčík, Hrošovský

Komentár:

Ako generálku na prvé jarné kolo, ktoré chlapci absolvujú v sobotu 25.03.2017 doma so Strážou, sme absolvovali predsa len ešte jeden prípravný zápas v Strážove proti chlapcom OŠK Nededza. Proti súperovi, ktorý vedie IV.ligu st.dorastu a v ktorého drese hrávajú mnohí hráči z úspešného družstva Juventus Žilina 1998, sme zápas začali tradičnou snahou o kombinačnú hru. Fyzicky zdatný súper sa sústredil na poctivú defenzívu s vyrážaním do rýchlych protiútokov. Našej hre však chýbalo presnejšie finálne riešenie pred hosťujúcou bránou. V strede poľa sme súpera vedeli vykombinovať ale pred 16-tkou sa naša presnosť vytratila. V prvom polčase sa v 100 % šanci ocitol z našich hráčov iba Bobčík, sám pred brankárom však zvolil prihrávku na spoluhráča, čo súper prečítal a loptu odkopol do bezpečia. V druhom polčase sa súper začal osmeľovať, v defenzíve oplýval istotou a po odobratí lopty využíval rýchlosť svojich útočníkov. Hral jednoducho a priamočiaro, navyše jeho dlhé lopty boli aj prekvapujúco presné. Po takýchto jednoduchých priamočiarych akciách dokonca dvakrát skóroval. Až potom naši chlapci zabrali, k dobrému výkonu sa postupne rozohral Maťo Milo aj Rišo Zajac, celkom dobre im sekundoval aj Tomáš Ovečka. Trošku sme spresnili rozohrávku a hneď to bolo poznať na výraznejšej prevahe. Prvý gól pripravil Miro Bobčík, ktorý po vniknutí do 16-tky pekne naservíroval loptu na dorážku pre Maťa Hrošovského-1:2. Vyrovnávajúci gól padol po peknej priamočiarej kombinačnej akcii, kedy Rišo Zajac kolmicou vyzval Mira Bobčíka a ten samostatný nájazd bezpečne premenil-2:2. Víťazný gól strelil opäť Miro Bobčík po prekrásnej krídelnej akcii s presným centrom Domina Plošticu-3:2.

Myslím si, že zápas splnil naše očakávania. Chlapci z Nededze nás dobre preverili, hrali veľmi dobrý futbal. Pokiaľ vládali, ich priamočiarosť nás riadne trápila. Pozitívom bolo, že sa chlapci ani za nepriaznivého stavu nepoložili a snažili sa až do konca zápasu výsledok obrátiť. Takto nejako by to mohlo vyzerať aj so Strážou. Nezlomnosť by mohla byť cesta k úspechu.