V ďalšom prípravnom zápase st.dorastu prehra v Bílovci na Morave

19.02.2017 12:42


18.02.2017, 13.00 hod., prípravný zápas st.dorastu U 19, umelá tráva, Bílovec na Morave

ŠSK Bílovec U 19     -     MŠK Kysucké Nové mesto U 19      4 : 2    ( 1 : 1 )

Góly: Minárik, M.Ploštica

Zostava: Kučák (Godó) - D.Ploštica (Hrošovský), Bryndziar, Holeš, Pažický, Mrmus (Minárik), Mičunda (Bobčík), Tomáš, Minárik (Ovečka), Hrošovský (M.Ploštica), Bobčík (Kubala)

Komentár:

V ďalšom prípravnom zápase sme sa stretli s družstvom ŠSK Bílovec, hrajúcom 3. moravskosliezsku ligu, kde je po jeseni na 1.mieste. Opäť bez niektorých hráčov základného kádra ako Milo, Mačinek, Kubišta, Zajac, Škor a Kašuba, sme začali zápas ofenzívne.  Mali sme výraznú územnú prevahu, snažili sme sa kombinovať a skladať útočné akcie už od brankára. Ako tradične nás v rozlete brzdila dosť veľká nepresnosť v prihrávkach, chlapci z prílišného chcenia sú dosť zbrklí a nervózni. Napriek tomu sme už v 3.min.zápasu mali 100 % šancu, kedy po prihrávke Minárika Bobčík v gólovej šanci trafil iba domáceho brankára. Domáci sa sústredili na dôsledné bránenie a do útoku sa príliš nepúšťali. My sme im to uľahčili jednou fatálnou chybou, po ktorej išli zadarmo do vedenia - 1:0. Aj po góle pokračovalo dobíjanie súperovej brány ale väčšina našich akcií končila ešte pred 16-tkou súpera. V tomto úseku hry sme mali ešte jednu 100 % šancu, kedy po jednej z mála plynulých a presných kombinácií sa ocitol Jakub Tomáš sám pred brankárom domácich ale lopta mu v rozhodujúcej chvíli odskočila. Súper útočil sporadicky ale jednu výbornú šancu si vypracoval, osamoteného útočníka domácich vychytal Mišo Kučák v našej bráne. V prvom polčase sme predsa len vyrovnali po výbornej akcii cez Kuba Tomáša a Maťa Hrošovského, ktorého prudký center v páde pohotovovo usmernil do brány Jaro Minárik - 1:1.

Do druhého polčasu sme komplet vystriedali utočný trojzáprah, pričom obraz hry sa prakticky nezmenil. My sme išli do vedenia po peknej kombinačnej akcii pozdĺž celej 16-tky súpera. Aj keď už mohli strieľať Mišo Mičunda aj Erik Mrmus, nakoniec sa prekrásnou krížnou strelou zaskvel Marek Ploštica - 1:2. Zdalo sa, že zápas postupne preklopíme na našu stranu ale opak bol pravdou. Zatiaľ čo my sme sa utápali v neúčelných a často nepresných kombináciách, súper nás jednoduchými akciami gólovo trestal. Všetky góly padli po našich hrubých individuálnych chybách, či už nedôsledným bránením po rohovom kope domácich, alebo nešťastnom pokĺznutí pri našej kontrole lopty a následnom rýchlom protiútoku alebo absolútne zlom riešení presingovej situácie na polovici domácich a následnom nevrátení sa do obranných pozícií. Našťastie sme stále v príprave, chlapci musia začať nad týmito zákonitosťami futbalu viac premýšľať, inak na to budeme doplácať aj v ostrej súťaži.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka a tajomníka oddielu Fera Mrmusa.

Ďalší prípravný zápas odohrajú chlapci už túto stredu o 17.00 hod. opäť na Morave proti družstvu FK Havířov U 19. Potom budú mať voľný víkend na regeneráciu a premýšľanie.