V ďalšom prípravnom zápase prehra U 19 v L.Mikuláši

29.01.2017 14:25

 

29.01.2017, 10.00 hod., prípravný zápas, umelá tráva v L.Mikuláši

MFK TATRAN L.Mikuláš U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19      2 : 0   ( 1 : 0 )

Zostava: Kučák (Godó) - D.Ploštica, Bryndziar, Kubišta, Pažický (Mačinek), Kašuba (Minárik), Zajac (Škor), Minárik (M.Ploštica), Bobčík (Kučák), Hrošovský

Komentár: 

V ďalšom náročnom prípravnom zápase sme sa stretli na umelej tráve v L.Mikuláši s miestnymi chlapcami st.dorastu U 19, ktorí sú jedným z najlepších mužstiev v 2.lige st.dorastu, kde hrá aj naše družstvo. Na zápas opäť necestovalo niekoľko našich kvalitných hráčov, niektorí aj bez akéhokoľvek ospravedlnenia. Chlapci si ešte v hlavách nenastavili nové myslenie, pred futbalom uprednostňujú iné, menej dôležité životné "radovánky". Na škodu veci. Z rôznych dôvodov chýbali Holeš, Milo, Mrmus, Judák, Kubala, Hudec, Mihálik a Ovečka. Niektorí chlapci išli na zápas po chorobe alebo menších zraneniach a neboli úplne fit. Preto sme od začiatku zápasu šetrili napr. Tomáša Škora a naopak, v zážaži sme sledovali reakciu zraneného členku Peťa Pažického. Od úvodu zápasu sa hral obojstranne zdravo agresívny, celoplošný futbal s množstvom osobných súbojov ale aj nepresnej hry. Obe družstvá sa výborne presúvali do ťažiska hry, dobre dostupovali súpera a preto sa hra zväčša odvíjala v strede ihriska. Domáci hrozili strelami z diaľky, jednu takú nádhernú gólovú strelu asi z 25 m bravúrne vyrazil dobre chytajúci Mišo Kučák.My sme sa v ofenzíve len veľmi ťažko presadzovali (ale podobne aj domáci), v prvom polčase mal dobrú šancu iba Miro Bobčík po prízemnom centri Maťa Hrošovského, loptu však pred brankárom nezasiahol naplno a tá prešla pozdĺž brány až do autu. Bohužial v prvom polčase,ktorý bol bez väčších gólových šancí,sme vyrobili jednu nevynútenú chybu, z ktorej sme smolne ako prvý inkasovali gól- 1 : 0.

Druhý polčas sme začali vlažne, prestali sme súpera agresívne napádať a ten to využíval k nebezpečným atakom našej brány. V tomto úseku hry zahodil dve čisté šance, kedy chlapci v obrane pôsobili ospalo a unavene. Potom sme opäť začali hrať zodpovednejšie a mali sme výborný úsek hry, kedy sme mohli aj vyrovnať. 100 % šancu na vyrovnanie mal Miro Bobčík po krásnej akcii a vysunutí Maťom Mačinkom. V čistej gólovej šanci však trafil výborne vybehnutého a padajúceho domáceho brankára do hlavy. V ďalšej dobrej pozícii sa ocitol aj Jaro Minárik po prihrávke Hrošovského ale dlho váhal so strelou a domáci ho nakoniec zablokovali. Potom sme ale inkasovali druhý gól, kedy opäť domáci útočník príliš ľahko individuálne prešiel stredom našej obrany a nedal Erikovi Godóvi žiadnu šancu - 2:0. Následne mal po peknej kombinačnej akcii a výbornej prihrávke Riša Zajaca opäť šancu na zníženie stavu Miro Bobčík, no jeho strelu ľavou nohou domáci brankár s istotou chytil. Až do konca zápasu sa hral otvorený futbal, ktorý mal svoju kvalitu aj keď ku koncu už obe družstvá nechávali príliš veľké ihrisko. Tento zápas nám napriek mnohým problémom zapadol do nášho plánu a z fyzického hľadiska bol určite mimoriadne prospešný. S výborným súperom a na dobrom teréne bol vydarenou súčasťou našej zimnej prípravy. V pondelok a utorok dostali chlapci voľno, v stredu, štvrtok a piatok sa bude normálne trénovať a v sobotu ideme na ďalší ťažký prípravný zápas do Dubnice.

V zápase chlapcov tradične viedli hlavný tréner Pavol Brisuda a vedúci družstva Miro Bobčík. Za odvoz na zápas ďakujeme p.Mrmusovi a rodičom chlapcov p.Bryndziarovi a p.Godóvi.