16.kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti L.Mikulášu

08.04.2017 13:10

08.04.2017, 10.00 hod., 16.kolo 2.ligy staršieho dorastu, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   MFK Tatran L.Mikuláš U 19    1 : 0   ( 1 : 0 )

Gól: E.Mrmus
 
Zostava: Kučák - Pažický, Bryndziar, Kašuba, Kubišta, Škor, Mičunda (Tomáš), Mrmus, Hrošovský, Minárik (M.Ploštica), Bobčík (Zajac)
 
Komentár:
V 16.kole 2.ligy staršieho dorastu sme sa postavili proti futbalovo asi najvyspelejšiemu družstvu tejto súťaže, L.Mikulášu. Opäť nám chýbalo niekoľko hráčov z kádra, pre chorobu neboli k dispozícii Maťo Mačinek, Domino Ploštica, Tomáš Ovečka a Domino Kubala, Marek Holeš je nezvestný bez ospravedlnenia už asi mesiac. Aj súperovi chýbalo údajne niekoľko stabilných hráčov ale aj tak sme nepochybovali o jeho kvalite. V posledných troch zápasoch vrátane generálky na ligu proti Námestovu (6:1) nastrieľal neuveriteľných 25 gólov (vonku Žiar 4:1, doma Tvrdošín 15:0) !!!. To vzbudzovalo rešpekt. My sme v zápase mohli počítať už aj s Jakubom Tomášom, k dispozícii bol aj Rišo Zajac. Po výbornom výkone vo Zvolene sme zvolili opäť taktiku aktívneho presingu od polovice ihriska s kompaktným presúvaním sa a prelínaním všetkých formácií. To sa nám darilo od začiatku stretnutia. Na ťažkom podmočenom teréne sa súper snažil o kombinačnú hru s prenášaním jej ťažiska ale naši chlapci vynikajúco presovali, aktívnym dostupovaním odoberali lopty a okamžite sa snažili ísť do protiútoku. Pomerne skoro priniesla táto taktika aj gólové ovocie, keď v 17 min. zápasu po odobratí lopty na polovici ihriska Tomáš Škor krásnou kolmou prihrávkou po zemi vysunul výborne nabiehajúceho Erika Mrmusa a ten zoči-voči hosťujúcemu brankárovi nezaváhal - 1:0. To bola pre nás veľká inekcia, chlapci si začali veriť a súperovi sebavedome odoberali lopty. Až prakticky od nejakej 30 min. sa začal súper viac presadzovať, hlavne individuálnymi schopnosťami niektorých jednotlivcov. Po takýchto pekných individuálnych akciách sa dvakrát prekľučkoval súperov hráč do nebezpečnejších priestorov v našej 16-tke ale v poslednej chvíli sme obe akcie zastavili výbornými obrannými zákrokmi. My sme tiež niekoľko krát pohrozili z krídelných priestorov ale centre do 16-tky nenašli adresáta. Súper si ale v prvom polčase nevypracoval žiadnu vyloženú príležitosť, obrana pokračovala vo výbornom výkone zo Zvolena.
Do druhého polčasu sa snažil súper otočiť zápas striedaniami, pričom na ihrisko sa dostal napr. aj bývalý hráč zo Žilinskej akakdémie a veľký talent liptovského futbalu Domino Varga. Naši chlapci aj v druhom polčase pokračovali v koncentrovanom bojovnom výkone, súper sa len veľmi ťažko presadzoval cez našu kompaktnú obrannú líniu. Naopak, my sme začali byť v útočnej fáze viac nebezpeční ako v prvom polčase, nakoľko Mikuláš už musel aj viac riskovať. Obrovskú šancu na zvýšenie vedenia sme mali po rohovom kope Erika Mrmusa, kedy na výbornú centrovanú loptu krásne vyskočil Matúš Bryndziar a hlavou nechytateľne trafil pravú žrď súperovej brány. Loptu po odraze mohol ešte doraziť do siete Marek Ploštica ale nestačil dostatočne rýchlo zareagovať. Súper si vydýchol a snažil sa z tejto situácie hneď vyťažiť. Po ojedinelej krídelnej akcii poslal nebezpečnú centrovanú loptu na zadnú žrď, kde nabiehajúci útočník poslal nebezpečnú hlavičku na Miša Kučáka. Ten ale rýchlo zareagoval, loptu jednou rukou sklepol na zem, odkiaľ ju taktiež dobre reagujúci Marek Kašuba odkopol do bezpečia. My sme sa snažili udržať tempo zápasu aj striedaniami unavených hráčov, postupne odišiel Miro Bobčík a Jaro Minárik, na hrot útoku sa postavil Rišo Zajac, Marek Ploštica hral z pravej strany. Súper už postupne strácal na presnosti prihrávok, v jeho hre sa začala prejavovať flustrácia a ku koncu zápasu aj rezignácia. My sme opäť mohli zápas rozhodnúť skôr, prekrásnu kolmú prihrávku Kuba Tomáša nepremenil na druhý gól v samostatnom nájazde na brankára Rišo Zajac. Nakoniec sme tesné víťazstvo s kvalitným súperom z čela tabuľky uhájili a pripísali sme si prvé víťazstvo na domácom trávniku v tejto sezóne!!!
V tomto zápase sa už podobne ako vo Zvolene prejavila skutočná kvalita nášho družstva, chlapci začínajú naberať potrebné sebavedomie a začínajú sa u nich prejavovať návyky kompaktného futbalu zo zimnej prípravy. Družstvo v tomto zápase podalo výborný, koncentrovaný a bojovný výkon, ofenzívnemu súperovi za celý zápas nedovolilo ani jednu vyloženú gólovú príležitosť. Sami sme si vypracovali tri vyložené šance, z ktorých jednu sme premenili na víťazný gól. Teraz nás čaká ďalší veľmi ťažký súper, v sobotu hráme proti rozbehnutej Tepličke, ktorá predvádza jednoduchý, agresívny, bojovný futbal. Po dobrých výkonoch sme ale aj my v pohode a chlapci by si tento zápas opäť mali užiť.
 
V zápase chlapcov tradične viedol ako hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.