Letná príprava st.dorastu - U 19 proti P.Bystrici

07.08.2017 13:34

02.08.2017, prípravný zápas staršieho dorastu U 19, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   MFK Považská Bystrica U 19   5 : 1   ( 2 : 1 )

Góly: Mrmus, Hrošovský, Škor, Tomáš, Minárik

Zostava: Kubaščík - Kopásek, Opial, D.Ploštica, Mičunda, Škor, Mrmus, Tomáš, Hrošovský, Ovečka, Macek

Striedali: Godó, Pažický, Rapčan, Minárik, Mačinek

Komentár:

V generálke na ligu sme nastúpili proti tradičnému rivalovi z P.Bystrice, s ktorým sme v posledných prípravných zápasoch pravidelne prehrávali. Ešte v zimnej príprave sme tomuto družstvu na umelej tráve v P.Bystrici podľahli vysoko 1:4. V tomto novom ročníku však disponujeme kvalitným hráčskym kádrom prevažne roč.nar.1999, čo bolo vidno aj v tomto stretnutí.

Od začiatku sa hral obojstranne útočný behavý futbal s množstvom streleckých pokusov. My sme išli do vedenia po peknej individuálnej akcii Erika Mrmusa, ktorý presnou krížnou strelou nedal brankárovi hostí žiadnu šancu-1:0. Hostia mali v prvom polčase tiež niekoľko výborných šancí, avšak v našej bráne výborne chytal Gabo Kubaščík. Napriek tomu hostia predsa len vyrovnali po peknej kombinačnej akcii -1:1. Po ďalších šanciach na oboch stranách sme strhli v prvom polčase vedenie opäť na svoju stranu, keď sa po úniku presadil Maťo Hrošovský-2:1.

V druhom polčase sa obraz hry ani po hromadnom prestriedaní na oboch stranách veľmi nezmenil, naďalej sa hral otvorený futbal s množstvom šancí. Rozdiel bol ale v efektivite zakončenia, kde sme mali nad súperom navrch. A tak skóre postupne narastalo v náš prospech. Najskôr Tomáš Škor peknou strelou z hranice 16-tky upravil už na 3:1. Potom veľmi peknú rýchlu akciu zakončil sám pred brankárom výborne hrajúci Kubo Tomáš-4:1. Skóre zápasu uzavrel po obliehaní brány hostí a po zmätkoch v ich obrane tečovanou strelou Jaro Minárik-5:1.

V tomto zápase sme predviedli veľmi dobrý výkon a kvalitného súpera sme hlavne v zakončení jednoznačne prevýšili. Pred úvodom jesennej časti nového súťažného ročníka je to pozívny impulz.

V zápase chlapcov tradične viedol ako hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.