9. kolo II.ligy staršieho dorastu - U 19 proti Čadci

03.10.2017 08:18

01.10.2017, 10.00 hod., 9.kolo II.ligy staršieho dorastu 2017/2018, prírodná tráva, Povina

MŠK K.N.Mesto U 19   -   FK Čadca U 19   1 : 1   ( 1 : 1 )

Gól: D.Ploštica

Zostava: Godó - D.Ploštica, Opial, Kubalík, Mičunda, Škor, Tomáš, Mrmus, Minárik, Kopásek, Bobčík

Striedali: Kubaščík, Rapčan, Slota, Mačinek, Macek

Komentár:

V ďalšom kole tohto súťažného ročníka II.ligy staršieho dorastu sme na prírodnej tráve v Povine privítali v susedskom derby nášho neobľúbeného súpera z Čadce. S týmto súperom sme minulú sezónu prehrali oba vzájomné zápasy, pričom sme nestrelili ani jeden gól.

Na veľmi nekvalitnej hrboľatej ploche náhradného ihriska v Povine sme od začiatku zápasu prevzali iniciatívu a hostí sme zatlačili do pomerne veľkej defenzívy. Chlapci sa aj na katastrofálnom ihrisku snažili o konštruktívny kombinačný futbal s výstavbou útokov už od brankára Goda. Súper sa sústredil na poctivú defenzívu a na vyrážanie do rýchlych protiútokov s využívaním skúseností a fyzických dispozícií útočníka Ruda Práznovského. Naši chlapci však v obrane napriek trom zadákom pôsobili istým dojmom a nedovolili súperovi z Čadce veľa šancí. My sme sa pokúšali o krídelnú hru s centrami do 16-tky ale tie boli zväčša nedôrazné a nepresné. V prvom polčase sa v 100 % šanci ocitol Dávid Kopásek po krásnej priamočiarej akcii, kedy išiel sám na hosťujúceho brankára. Aj keď mohol ešte prihrávať pred prázdnu bránu na úplne voľného Bobčíka, rozhodol sa o samostatné zakončenie, ktoré ale skončilo na výborne vybehnutom Dominovi Poláčkovi z Čadce (minulú sezónu chytal za naše družstvo). Niekoľko pološancí s nedôrazným zakončením ešte predviedli Škor, Bobčík a Mrmus. Hostia z Čadce po týchto nepremenených príležitostiach vycítili šancu a s obrovskou dávkou šťastia išli nakoniec ako prví do vedenia. Po neuveriteľných zmätkoch v našej obrane, kedy sa lopta nelogicky odrážala od niekoľkých našich hráčov, nakoniec Erik Godó si ju nešťastne pri snahe o zachytenie posunul do vlastnej brány-0:1. Po tomto nešťastnom momente sa ale chlapci pomerne rýchlo spamätali a konečne po štandartnej situácii a centri do súperovej 16-tky Domino Ploštica poslal odrazenú loptu do súperovej siete-1:1.

V druhom pločase na nerovnom ihrisku pokračoval pomerne vyrovnaný zápas, plný osobných súbojov a nervozity na oboch stranách. My sme sa snažili o rozhodnutie, ale v tomto zápase sme nemali ani kúsok šťastia, nakoľko v mnohých sľubných akciách chýbalo často k zakončeniu niekoľko centimetrov. Vrcholom smoly bola vynikajúco zahraná štandartná situácia, kedy výborne hrajúci Erik Mrmus zatočil loptu na súperovu bránu a tá sa nešťastne odrazila do pravej žrde. A to tak nešťastne, že niekoľkým našim výborne dobiehajúcim hráčom preletela tesne ponad hlavy. Ďašiu 100 % šancu na rozhodnutie mal aj Miro Bobčík po výbornom vysunutí Erikom Mrmusom, kedy sám pred brankárom poslal loptu len tesne vedľa ľavej žrde. A tak nakoniec mohli z minima vyťažiť maximum hráči Čadce. Po ich ojedilnelom útoku Rudo Práznovský vo vynikajúcej pozícii prehlavičkoval našu bránu.

V tomto zápase lepšiemu hernému prejavu prekážalo veľmi nekvalitné hrboľaté ihrisko. Viac to vadilo nášmu družstvu, ktoré sa snažilo hrať celoplošný kombinačný futbal. Hráči Čadce hrali predsa len defenzívnejšie so snahou o dlhé kolmé prihrávky na pomerne rýchlych útočníkov. Napriek tomu sme zápas mohli pri troche šťastia vyhrať, chlapci by si to za celozápasovú bojovnosť určite zaslúžili. Už v najbližšom zápase majú šancu na rehabilitáciu, stretneme sa s nováčikom súťaže zo Staškova. Chlapci, držím palce.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Miro Bobčík.