15.kolo 2.ligy st.dorastu - U 19 proti Zvolenu

21.09.2017 15:01

9.9.2017, 10.00 hod., 5.kolo II.ligy staršieho dorastu, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   MFK Zvolen U 19   0 : 1   ( 0 : 0 )

Zostava: Godó - D.Ploštica, Kubalík, Kopásek, Opial, Mičunda, Škor, Tomáš, Ovečka, Minárik, Mačinek

Na striedanie: Rabčan, Dadaj, Slota, Bobčík, Kubaščík, Mrmus, Hrošovský

Komentár:

V ďalšom majstrovskom zápase sme nastúpili proti minuloročnému víťazovi 2.ligy družstvu MFK Zvolen. Aj v tomto súťažnom ročníku patrí náš súper medzi špičku 2.ligy, v doterajšom jej priebehu neprehral ani jeden zápas. Naši chlapci po sérii troch víťastiev za sebou chceli opäť bodovať naplno a tým sa definitívne udomácniť vo vrchnej polovici tabuľky.

Od začiatku zápasu sa na ihrisku odvíjal vyrovnaný súboj dvoch vyspelých futbalových tímov. My sme boli na lopte technickejší, Zvolen bol fyzicky zdatnejší a celkovo zdravo agresívnejší. Napriek tomu sme mali miernu územnú prevahu a súpera sme do šancí celý prvý polčas prakticky nepúšťali. V čase, keď sa lámal priebeh zápasu sme nepremenili dve vynikajúce príležitosti. V prvej sa Jaro Minárik po odrazenej centrovanej lopte ocitol sám na hranici 11-tky, ale v čistej šanci prestrelil súperovu bránu. Druhú výbornú príležitosť mal  unikajúci Jakub Tomáš, ale taktiež po zbytočnom dotyku lopty navyše bránu z uhla vysoko prestrelil. Škoda týchto dvoch tutových šancí, nakoľko v takýchto vyrovnaných zápasoch práve efektívnosť ich premieňania je rozhodujúca. Hostia si v prvom polčase vyloženú šancu prakticky nevypracovali.

Druhý polčas sa priebehom podobal na prvý. Vyrovnaný súboj, odvíjajúci sa prevažne v strede ihriska, bol kvalitný ale bez šancí čiastočne nezáživný. My sme sa už do podobných šancí ako v prvom polčase nedostali ale ani hostia v útočnej fáze príliš neoslnili. Prezentovali sa poctivým defenzívnym futbalom s prvkami agresivity a tvrdosti ale smerom dopredu boli taktiež značne neškodní. Preto nakoniec rozhodli štandartné situácie a ako už tradične v náš neprospech. Zhruba v 75 minúte zápasu dovtedy neškodní hostia zahrávali rohový kop a po jeho banálnom zahratí sme neuskákali hlavičkujúceho hosťujúceho hráča a inkasovali sme - 0:1. Asi po 5 minútach od úvodného gólu opäť súper kopal rohový kop a opäť po jednoduchom nakopnutí sme nehlavičkovali a súper trafil brvno našej brány. Napriek našej snahe sa už výsledok v náš neprospech do konca zápasu nezmenil.

V tomto zápase sme narazili na disciplinovaného a na hranici dovolenej tvrdosti hrajúceho súpera, ktorý z minima vyťažil maximum. Opäť sa prejavila naša slabosť pri centrovaných loptách, je to problém, ktorý napriek snahe trénerov nedokážeme vyriešiť. Chlapci skrátka nie sú hlavičkári a na tréningoch vidieť, že ani nemajú snahu sa nimi stať!

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.