1.kolo nového ročníka II.ligy st.dorastu - U 19 proti Rakytovciam

10.08.2017 14:16

06.08.2017, 10.00 hod.,1.kolo II.ligy staršieho dorastu U 19, prírodná tráva, Rakytovce

FK Rakytovce U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19   2 : 2   ( 1 : 1 )

Góly: Macek, Škor

Zostava: Godó - D.Ploštica, Opial, Mihálik, Mičunda, Škor, Mrmus, Tomáš, Hrošovský, Mačinek, Macek

Striedali: Kubaščík, Bobčík, Dadaj

Komentár:

V značne oklieštenej zostave sme nastúpili na prvý zápas nového súťažného ročníka v Rakytovciach. Z rôznych dôvodov nám chýbalo mnoho kvalitných hráčov z kádra, konkrétne Bryndziar, Rapčan, Kopásek, Kubalík, Pažický, Slota, Minárik, Milo a Ovečka. Napriek tomu sme boli v zápase jasným favoritom, kvalita ostatných hráčov velila v zápase vyhrať. 

Od začiatku zápasu proti mladému súperovi sme mali výraznú územnú prevahu, ktorá pomerne rýchlo priniesla aj gólové vyjadrenie. Už v 4 minúte Maťo Hrošovský z ľavého krídla presne odcentroval a dobiehajúci novic v družstve Juro Macek pohotovo dorazil - 0:1. Zdalo sa, že v zápase nebudeme mať väčšie problémy ale opak bol pravdou. Po góle sme začali hrať profesorsky, domácich sme síce nepúšťali do výraznejších šancí ale ani my sme sa vpredu nevedeli viac presadiť. Hral sa síce svižný ale nezáživný medzišestnástkový futbal. To viac vyhovovalo domácim hráčom, ktorí bojovali a v zdravej agresivite nás určite prevýšili. Ich snaha nakoniec priniesla zaslúžené ovocie, keď po našej hrubke v obrane a po ďalších zmätkoch domáci hráč nekompromisne od tyče vyrovnal-1:1. Prvý polčas sme sa už nedokázali dostať do tempa, chlapci pôsobili uťahane a nesúrodo. Dá sa povedať, že prvý polčas sme prehajdákali.

Do druhého polčasu sme viac zofenzívnili našu hru, domácich sme zatlačili do defenzívy a náš tlak premenil na vedúci gól Tomáš Škor pohotovou strelou z hranice 16-tky-1:2. Potom sme už mali výraznú hernú prevahu a do šancí sme sa dostávali prakticky až do konca zápasu. Na našu škodu sme zahodili aj nemožné. Maťo Hrošovský v samostatnom nájazde si loptu nervózne ukopol ďalej od seba, Kubo Tomáš po niekoľkých nevydarených strelách nakoniec krásne trafil do tyče súperovej brány a vrcholom boli tri samostatné nájazdy Jura Maceka na domáceho brankára. Bohužial dvakrát trafil iba gólmana Rakytoviec a raz sa jeho strela nezmestila medzi tri tyče domácej brány. V ďalšej čistej šanci sa tradične ocitol aj Erik Mrmus, aj ten sám na 5-ťke trafil iba do domáceho brankára, nakoľko šancu riešil silou a nie rozumom. Domácich sme v druhom polčase prakticky nepustili do žiadnej vyloženej šance a tak napriek zahodeným šanciam sa zdalo, že v pohode zápas dohráme a získame potrebné tri body. Avšak 3 minúty pred koncom po štandardnej situácii a centrovanej lopte do našej 16-tky pri snahe hlavičkovať zakričal domáci útočník od bolesti a hlavný rozhodca na naše prekvapenie odpískal proti nám pokutový kop. Domáci hráč pri jeho exekúcii oklamal Erika Goda a vyrovnal na podľa priebehu hry nespravodlivý výsledok 2:2.

V tomto prvom zápase nového ročníka sme výkonom sklamali, aj bez niekoľkých hráčov základného kádra to mala byť naša ľahká záležitosť. Obrovské množstvo zahodených 100 % šancí hlavne v 2.polčase však bolo príčinou nečakanej remízy a neplánovanej straty bodov. Treba na úvodné zlyhanie čo najskôr zabudnúť a sústrediť sa už na ďalšieho súpera, ktorým sú chlapci z Námestova.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.