14.kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti FK Stráža

27.03.2017 13:33


25.03.2017, 10.00 hod., 14.kolo 2.ligy st.dorastu U 19, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   FK Stráža U 19     1 : 1   ( 0 : 0 )

Gól: Kašuba

Zostava: Godó - D.Ploštica, Bryndziar (Kašuba), Holeš (Zajac), Pažický, Škor, Mrmus, Mičunda (Kubala), Hrošovský, Bobčík, Minárik (K)

Komentár:

V prvom jarnom kole 2.ligy st.dorastu sme sa stretli s posledným družstvom tabuľky, ktorým je FK Stráža. Stretnutie sa odohralo na veľmi ťažkom teréne, ihrisko bolo po dlhej zime hlboké a vyžadovalo si primerané obutie. To niektorí naši hráči podcenili, čo bolo vidno na ich pohybe a hernej pohode. Navyše sme neboli kompletní, pre zranenie chýbali Mačinek, Kubišta, Marek Ploštica a Ovečka, v treste je stále po zápase v Čadci Maťo Milo, čakáme aj na prestup Jakuba Tomáša. Stretnutie sme začali aktívne, prvých 10-15 minút sme herne dominovali, vyzeralo to na ľahkú záležitosť v prospech nášho družstva. Stráža sa zatiahla do hlbokej defenzívy, jej hráči boli fyzicky celkom dobre stavaní a snažili sa eliminovať naše kombinačné schopnosti kvalitným dostupovaním  a presúvaním sa do ťažiska hry. Postupne však chlapci po niekoľkých nepodarených individuálnych činnostiach znervózneli, začali sa viac zaoberať ťažkým terénom a nesústredili sa na samotnú hru. Dokonca sa herne prispôsobili súperovi, snahu o kombinačnú hru vystriedalo nakopávanie lopty a bezduché zrážanie sa so súperom. V prvom polčase sa hral prevažne medzišestnástkový futbal bez vyložených šancí. Po krídle občas zahrozil Peťo Pažický ale jeho centre nenašli odozvu u spoluhráčov. V strede poľa sme väčšinou zmeškali správny čas na kolmú prihrávku, chlapci hrali viac do šírky ako do hĺbky.

Do druhého polčasu sme navyše museli nútene striedať oboch stopérov pre problémy s kopačkami a tým pádom preskupiť niektorých hráčov v rámci netradičných postov. Stopérov hrali Marek Kašuba a Tomáš Škor, o ofenzívu sa mal starať Rišo Zajac a neskôr aj Domino Kubala. Prvú polovicu  druhého polčasu sme pokračovali v nevýraznom hernom výkone, čo snaživí hostia okamžite využili. Začali sa osmeľovať aj smerom k našej bráne aj keď veľa šancí si nevytvorili. My sme však družstvo, ktoré v každom zápase vyrobí nejakú fatálnu chybu, pričom ani tento majstrák nebol výnimkou. V strede poľa sa hráč hostí pokúsil kolmou diagonálou vysunúť svojho útočiaceho spoluhráča ale táto lopta išla presne na troch (!) našich hráčov, stojacich pred súperovým útočníkom. Na prekvapenie všetkých však nepochopiteľne prešla aj s jemným tečom jedného z našich, čo okamžite súperov útočník využil na samostatný nájazd, v ktorom Erikovi Godovi nedal žiadnu šancu-0:1. To bola studená sprcha pre našich hráčov, ktorí sa dobrých 10 minút na ihrisku iba hľadali. Nás v zápase ako-tak nakopla krásna strela Maťa Hrošovského z hranice 16-tky do pravej žrde súperovej brány. Vyrovnávajúci gól padol z rohu po centri Mira Bobčíka a hlavičke striedajúceho Mareka Kašubu-1:1. Po týchto momentoch sme značne ožili, pritlačili sme hostí k vlastnej bráne a mohli sme zápas aj vyhrať. V 100% šanci sa ocitol Maťo Hrošovský po krásnej ale ojedinelej kolmej prihrávke pod obrancu od Miša Mičundu. Bohužial v rýchlosti si loptu príliš posunul dopredu, čo využil hosťujúci brankár k zmareniu tejto vyloženej šance. Gólom sa neskončila ani pekná strela Mira Bobčíka z hranice 16-tky, letela len tesne vedľa pravého horného rohu súperovej brány. 100 % šancu zahodil aj Domino Ploštica po centri Jara Minárika, hlavou však namieril iba tesne vedľa pravej tyče. Z ďalšieho rohu opäť nebezpečne hlavičkoval Marek Kašuba, brankár Sandanus so skúsenosťami z MŠK Žilina však na čiare loptu prikryl do svojich rukavíc. Hostia pri našej neistej hre mali tiež niekoľko náznakov šancí, spoľahlivý Erik Godó jeden pekný zákrok po strele hosťujúceho útočníka musel predviesť. Až do konca zápasu sa skóre bohužial už nezmenilo, hostia aj s využitím taktického spomaľovania hry remízu uhájili.

V tomto zápase sme nepredviedli dobrý výkon, chlapci opäť hrali kŕčovito a bez ľahkosti. Ťažký terén im tiež neprospel ale súper mal tie isté podmienky. Nevadí. Sme vo fáze konsolidácie družstva, je nutné mať s nimi trpezlivosť a prizvukovať, že futbal je predovšetkým hra a nie boj o život. V tomto zmysle by sa mohli uvoľniť a predvádzať lepšie výkony. Na budúci týždeň cestujeme na ďalší zápas k lídrovi celej súťaže, družstvu MFK Zvolen. Budeme sa snažiť pripraviť chlapcov tak, aby predviedli kvalitný výkon a mali radosť z futbalu.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.