Výhra st.dorastu U 19 vo Vsetíne na Morave

12.03.2017 15:05

 

11.03.2017, 10.00 hod., prípravný zápas staršieho dorastu U 19, umelá tráva, Vsetín na Morave

FC Vsetín U 19   -   MŠK Kysucké Nové mesto U 19   1 : 3   ( 1 : 2 )

Góly: Minárik, Bobčík, Tomáš

Zostava: Godó - D.Ploštica, Bryndziar, Kubišta, Pažiský, Mrmus (Škor), Mačinek, Mičunda (Tomáš), Minárik (M.Ploštica), Hrošovský, Bobčík (Zajac)  

Komentár:

V poslednom oficiálnom prípravnom zápase sme sa stretli s družstvom staršieho dorastu FC Vsetín, hrajúcom podobne ako MFK Havířov 3.moravskosliezsku ligu (krajský přebor). Stále nám chýbajú niektorí dlhodobo zranení hráči ako Milo, Kučák a Kubala a bez ospravedlnenia neprišiel ani Holeš. Na malej ale kvalitnej umelej tráve sme od začiatku zápasu mali výraznú hernú prevahu, chlapci sa dobre pohybovali a celkom slušne aj kombinovali. Súper sa predstavil podobne ako predtým Havířov s fyzicky disponovanými jednotlivcami a tvrdým futbalom na hranici únosnosti. U moravských družstiev nás to dosť prekvapuje. My sme boli výrazne lepší v technickej vyspelosti, čo dokumentoval asi v 10 min.zápasu Martin Hrošovský individuálnou akciou, ktorú súper vo vlastnej 16-tke zastavil len za cenu faulu. K 11-tke sa postavil samotný postihnutý, ktorého strelu domáci brankár vyrazil iba pred dobiehajúceho Jara Minárika a ten pohotovo dorazil - 0:1. Pri tejto dorážke sa však nepríjemne zranil, doplatil na to pravý kotník. Dúfajme, že to nebude také vážne ako sa spočiatku zdalo. V zápase ho vystriedal bojovný Marek Ploštica. Aj v ďalšom priebehu sme boli herne lepší, chlaci sa snažili každú akciu zakončiť strelou. V tejto činnosti vynikal hlavne výborne hrajúci Maťo Mačinek, niektoré jeho pekné strely leteli len tesne vedľa brány. V obrane sme naproti tomu boli veľmi istí, domácich sme do šancí prakticky vôbec nepúšťali. Pri jednej štandardnej situácii sme ale tradične zaspali, domáci z rohového kopu zahrali po zemi na neobsadeného útočníka, ktorý z rohu 16-tky šťastne obstrelil Erika Goda v našej bráne - 1:1. Nás to ale v dobrom výkone nepribrzdilo, naďalej sme mali prevahu a skúšali sme opäť skórovať. Na krídle vynikal rýchly Martin Hrošovský, ktorý opäť predviedol výbornú krídelnú akciu s presným centrom do 16-tky, kde Miro Bobčík pri dorážke nezaváhal - 1:2. Tak skončil aj prvý polčas, v ktorom sme herne dominovali.

V druhom polčase pokračoval náš dobrý futbalový výkon, domácich sme do ničoho vážnejšieho nepúšťali. My sme však v útočnej fáze už tiež neboli takí nebezpeční, hral sa prevažne medzišestnástkový futbal. Niekoľko dobrých akcií mal opäť Maťo Hrošovský, ktorý svojou pohyblivosťou robil domácim veľké problémy. Jeho dobrému výkonu chýbalo iba gólové zakončenie. Dobrý výkon predvádzal aj striedajúci Tomáš Ovečka, ktorý ťahal útočné akcie po pravej strane. Chýbalo ale kvalitnejšie finálne riešenie. To predviedol v závere zápasu technický Jakub Tomáš, ktorý sa po peknej akcii ocitol sám pred domácim brankárom a strelou pomedzi jeho nohy prikrášlil konečný výsledok - 1:3. 

V tomto prípravnom zápase sme na rozdiel od P.Bystrice predviedli ďaleko lepší výkon, sebavedome a presne sme kombinovali a nezľakli sme sa ani tvrdšej hry domácich. V prvom polčase bola naša dominancia evidentná, chýbalo len lepšie zakončenie. Aj druhý polčas bol z našej strany dobrý, držali sme domácich na dištanc a v podstate nebolo pochýb o víťazovi stretnutia. Konštatoval to aj objektívny domáci tréner. Výborný výkon napriek neľahkému zápasu podal aj domáci rozhodca. Bodaj by takých rozhodovaní bolo čo najviac, pomáha to kvalite futbalu.

Pred prvým jarným kolom 25.3.2017 (sobota) doma so Strážou chceme odohrať ešte jeden tréningový zápas so súperom z neďalekého okolia (pravdepodobne s FK Štiavnik). Potom už nasleduje ostrý zápasový rytmus 2.ligy.

Chlapcov v zápase tradične viedol hlavný tréner Pavol Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka a trénera ml.dorastu U 17 Fera Plošticu.