V príprave prvá výhra st.dorastu v Třinci

11.02.2017 15:57

 

11.2.2017, 10.00 hod., prípravný zápas st.dorastu U 19, umelá tráva v Třinci

FK Třinec U 17    -    MŠK Kysucké Nové Mesto U 19    2 : 3   ( 1 : 1 )

Góly: Bobčík - 2, vlastný

Zostava:

Godó (Kučák) - D.Ploštica, Holeš, Bryndziar, Pažický (Mičunda), Kašuba, Mičunda (M.Ploštica), Mrmus, Hrošovský, Ovečka (Kubala), Bobčík

Komentár:

V rýchlom slede ďalší prípravný zápas st.dorastu s tradičným súperom z Moravy, tentoraz s FK Třinec U 17. Na tento zápas neboli k dispozícii chorí a zranení Tomáš Škor, Maťo Mačinek, Maťo Milo, Jaro Minárik, Marek Kubišta a Rišo Zajac, Jakub Tomáš mal cez víkend zraz reprezentantov v sálovke. Po náročnom štvrtkovom zápase s Bohemians Praha začali chlapci zápas s o rok mladšími rovesníkmi z Třinca unavene. Súper bol pohyblivý so zmyslom pre kombinačnú hru. Naši chlapci sa taktiež snažili o konštruktívny prejav ale v prihrávkach boli nepresní a nedôrazní. Napriek tomu, že súpera slušne dostupovali a dokázali mu odoberať loptu, následne zlou prihrávkou alebo individuálnou akciou o ňu prišli. V týchto chvíľach bol futbal vyrovnaný a poväčšine sa hralo medzi 16-tkami. Súper hrozil z rohových kopov, kde prudké strieľané centre robili problémy našej obrane. Za svoju aktivitu bol odmenený vedúcim gólom po zmätkoch v našej obrane, kedy Erik Godó neudržal v rukách prízemnú prihrávku a domáci hráč nemal problém skórovať do prázdnej brány - 1:0. Domácich hráčov tento gól značne povzbudil, bojovali a nedali nám nič zadarmo. Vyloženú šancu v prvom polčase mal z našich hráčov Tomáš Ovečka po výbornom presingu Mira Bobčíka, loptu však nedokázal umiestniť prakticky do prázdnej brány. Nakoniec sa nám ešte pred prestávkou predsa len podarilo vyrovnať. Maťo Hrošovský tradičným spôsobom unikol po ľavom krídle a jeho strieľaný prízemný center poslal z prvej pohotovo do siete Miro Bobčík - 1:1. 

Druhý polčas sme opäť začali nervózne, chýbala presnosť v prihrávkach a sebavedomie v individuálnych činnostiach. Preto išiel opäť do zaslúženého vedenia náš súper. Po zmätkoch v našej obrane, kde sme nedokázali odkopnúť loptu z našej päťky, hráč domácich hlavou poslal loptu do našej siete - 2:1.

A to sme ešte prestáli 100 % šancu Třinca, keď samostatný nájazd domáceho útočníka zlikvidoval Mišo Kučák v našej bráne. Táto šanca nás paradoxne nakopla k oveľa lepšiemu výkonu, rozohrali sa stopéri Bryndziar a Kašuba, v strede poľa uchopili taktovku Mrmus s Mičundom a v útoku kúrili hroťáci Bobčík s Kubalom. K bojovnému výkonu sa rozohral Marek Ploštica, na ľavej strane začala fungovať spolupráca Hrošovský-D.Ploštica. Odrazu sme začali súpera výraznejšie prehrávať, čoho výsledkom bol vyrovnávajúci gól Mira Bobčíka po vysunutí Marekom Plošticom - 2 : 2. A to nebolo všetko, opäť po kolmej akcii a dravom prieniku Mareka Plošticu si dezorientovaný domáci obranca kopol loptu do vlastnej brány - 2 : 3!  Až do konca zápasu sme už mali výraznú prevahu, škoda zahodených 100% šancí, kedy dvakrát Domino Kubala a raz Miro Bobčík nepremenili samostatné nájazdy na domáceho brankára. Veľmi dobrú šancu mal aj Erik Mrmus, ktorý však v gólovej pozícii zle trafil loptu. A tak sme nakoniec mladšieho súpera, ktorý v príprave porazil Čadcu U 19, zdolali tesne 3:2. A to sa počíta.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.

Ďalší prípravný zápas odohráme v sobotu 18.2.2017 v Bílovci na Morave s miestnou kategóriou U 19.