U 19 v zimnej príprave - tesná prehra v Dubnici

04.02.2017 19:00

 

Zimná príprava st.dorastu, 04.02.2017, 10.00 hod., umelá tráva, Dubnica nad Váhom

MFK Dubnica U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19      1 : 0    ( 0 : 0 ) 

Zostava:

Kučák (Godó) - Pažický, Bryndziar (Kubala), Holeš, D.Ploštica, Kašuba, Mičunda, Škor (M.Ploštica), Minárik (Ovečka), Hrošovský, Bobčík

Komentár:

V ďalšom prípravnom zápase sme hrali s naším tradičným súperom, družstvom MFK Dubnica, hrajúcom 2.ligu st.dorastu sk.západ. Bez zranených kreatívnych hráčov Mrmusa, Mila a Mačineka, chorého Kubištu a bez dvojice fluktuantov Judáka a Hudeca sme začali zápas na umelej tráve aj s novou posilou Michalom Mičundom, ktorý pôsobí v Radoli. Od začiatku zápasu sa hral otvorený, behavý, obojstranne ofenzívny futbal avšak často na úkor presnosti. Na oboch stranách bolo dosť šancí a nebezpečných bránkových situácií, avšak gólmani boli oporami svojich družstiev. Mišo Kučák sa vyznamenal min. pri dvoch gólových strelách súpera ako aj pri mnohých centrovaných loptách do našej 16-tky. My sme mali v prvom polčase taktiež niekoľko výborných šancí ale aj domáci brankár svoje družstvo podržal. Postupne chytil gólovú strelu Mira Bobčíka, dorážku Tomáša Škora aj samostatný nájazd Martina Hrošovského. Jaro Minárik zase po krásnej kombinácii s Pažickým a Bobčíkom akrobaticky mieril tesne vedľa. Celkovo bol prvý polčas vyrovnaný, nám chýbalo v strede poľa viac invencie, kreativity a istoty v prihrávkovej činnosti. Chlapci bojovali, dreli ale často na úkor kľudu v rozohrávke. V bojovnosti však vidno veľkú devízu tohto družstva.

Aj v druhom polčase sme po prestriedaní hrali s domácimi vyrovnanú partiu ale nepresnosťou pri protiútokoch sme sa oberali o možnosť gólového zakončenia. Domáci boli kombinačne lepší ale výborne fungujúca defenzíva nášho družstva ich postupne privádzala do útlmu až rezignácie. Neboli schopní nás v útočnej fáze ničím prekvapiť. Preto sa pokúšali o streľbu z diaľky ale tá bola nedôrazná a nepresná. Čo prešlo, vyriešil spoľahlivý Erik Godó v našej bráne. My sme v mnohých brejkových situáciách mohli súpera zlomiť ale chýbala nám spomínaná presnosť vo finálnej fáze. Postupne svoje šance zahodili Bobčík, Kubala, Ovečka aj Hrošovský. A tak zápas postupne dozrieval na spravodlivú remízu. V poslednej minúte však rozhodca proti nám odpískal diskutabilnú ruku, Peťo Pažický sa začal s rozhodcom dohadovať, čo využili domáci na rýchlu rozohrávku a po kombinácii šťastne strelili víťazný gól - 1 : 0.  Tie góly v posledných minútach zápasov vo Vítkoviciach, Hlučíne aj teraz v Dubnici sú mementom, ktoré musíme do začiatku súťaže vyriešiť. Zbytočne nás to oberá o dobré výsledky. Každý zápas treba dohrať s maximálnou pozornosťou. 

Prínos tohto podľa mňa výborného zápasu vidím hlavne vo fyzickej  stránke, chlapci absolvovali výborný zápasový tréning. Vidno aj progres v tejto činnosti, problémom sa javí kreativita v strede poľa. Chlapci sú skôr bojovné typy ako technici. Ale herná stránka s narastajúcim počtom tréningov a kvalitných prípravných zápasov určite príde. Veľkú spokojnosť vyslovujeme s herným prejavom Michala Mičundu, ktorý vyzerá veľkým prísľubom do budúcnosti.

V zápase chlapcov tradične viedol ako hlavný tréner Palo Brisuda a ako vedúci družstva Miro Bobčík.

 

V ďalšom zápase už nasledujúcu sobotu 11.02.2017 vyzveme tradičného rivala FK Třinec.