Remíza st.dorastu U 19 v Havířove

23.02.2017 08:32


22.02.2017, streda, prípravný zápas st.dorastu U 19, umelá tráva, Havířov

MFK Havířov U 19   -   MŠK Kysucké Nové Mesto U 19   2 : 2   ( 2 : 0 )

Góly: Bobčík - 2

Zostava: Kučák (Godó) - Pažický, Bryndziar, Kašuba, Holeš (D.Ploštica), Tomáš (Kubala), Mičunda, Mrmus, Hrošovský, M.Ploštica (Minárik), Bobčík

Komentár:

V ďalšom prípravnom zápase sme zavítali opäť na Moravu, tentoraz do Havířova. Miestny klub disponuje veľmi pekným športovým areálom (dve trávnaté ihriská + umelá tráva), za jeho farby v minulosti hrávali takí hráči ako Ivan Žiak alebo reprezentačný kouč Pavel Vrba. Na zápas sme opäť nemali k dispozícii niekoľko hráčov základného kádra, chýbali Ovečka, Milo, Zajac, Kubišta, Mačinek a Škor. Družstvo Havířova tvorili urastení, fyzicky dobre disponovaní hráči roč.nar. 1998. Od začiatku zápasu to dávali aj patrične najavo, keď na nás vyrukovali s tvrdou a agresívnou hrou. My sme sa tradične od začiatku pokúšali o kombinačnú tvorivú hru, útoky sme väčšinou zakladali už od brankára. Hrali sme presnejšie ako v Bílovci, ale v prvom polčase nám chýbal moment prekvapenia. Súper sa sústredil na poctivú defenzívu s vyrážaním do rýchlych protiútokov. My sme v obrane ale tiež celkom dobre fungovali a tak sa šance na oboch stranách rodili ťažko. V prvom polčase bez väčších gólových šancí sme ako už tradične urobili dve nevynútené fatálne chyby, za ktoré sme pykali dvoma gólmi - 2:0.

V druhom polčase sa ale chlapci zdravo naštvali, tiež pritvrdili v osobných súbojoch a vzhľadom na svoje nesporné futbalové schopnosti začali mať nad súperom aj väčšiu hernú prevahu. Začali sa dariť pekné kombinácie v strede poľa, chlapci zrýchlili odovzdávanie lopty a tým čiastočne vypojili súpera z fyzického kontaktu. Druhý polčas bol z našej strany veľmi dobrý a zniesol aj prísnejšie kritériá. Nakopol nás hlavne  prvý gól Mira Bobčíka, ktorý padol po utešenej strele asi z 20 m do šibenice súperovej brány - 2:1. Potom sme niekoľko veľmi pekných rýchlych kombinačných akcií nedotiahli do gólového efektu, za zmienku stojí 100 % šanca Domina Kubalu ale brankár domácich bol oporou svojho družstva. Vyrovnanie obstaral v tomto zápase strelecky disponovaný Miro Bobčík, keď využil zaváhanie domáceho obrancu a pred brankárom umiestnil loptu po zemi do súperovej brány- 2:2. Nakoniec boli domáci radi, že je koniec zápasu, nakoľko naša prevaha už bola zreteľná a vo vzduchu visel aj náš víťazný gól. Nakoniec neprišiel aj preto, že v ďalšej čistej šanci Domino Kubala loptu nedosiahol, ďalšia nádherná ďalekonosná strela tentoraz od Jara Minárika letela len tesne vedľa brány a v 100% šanci Domino Ploštica preloboval brankára ale bohužial aj domácu bránu. Pre objektivitu ale treba dodať, že súper mal v druhom polčase tiež dve výborné šance, našťastie tiež neskóroval. Po výbornom druhom polčase sme sa s kvalitným súperom rozišli zmierlivo 2:2. Škoda niektorých obojstranných nervóznych reakcií hráčov, ktoré čiastočne znehodnotili výbornú úroveň zápasu a hlavne jeho priateľský charakter.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Pavol Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka, tajomníka oddielu Fera Mrmusa a rodičov Laca Goda a Peťa Kučáka.

Tento víkend budú mať chlapci plánované voľno na regeneráciu a upratanie si myšlienok z absolvovaných prípravných zápasov. Ďalší prípravný zápas absolvujeme 04.03.2017 s veľmi kvalitnou Považskou Bystricou U 19, s ktorou sme v rámci letnej prípravy 2016 prehrali vysoko 1:6. Máme im teda čo vracať!