Letná príprava staršieho dorastu - U 19 proti Třincu

22.07.2017 20:54

22.07.2017, 10.00 hod., prípravný zápas staršieho dorastu, prírodná tráva, Třinec-na Borku

FK Třinec U 17-U 19     -     MŠK K.N.Mesto U 19     4 : 5   ( 3 : 2 )

Góly: Hrošovský-2 (1x11 m), Bobčík-2, Mrmus

Zostava : Godó (Kubaščík) - Kopásek (Pažický), Kubalík, D.Ploštica, Mičunda, Škor (Macek), Tomáš, Mrmus (Slota), Hrošovský, Ovečka (Rapčan), Mačinek (Bobčík)

Komentár:

V treťom letnom prípravnom zápase ( KNM muži 2:3, Dubnica 3:2 ) sme nastúpili proti tradičnému súperovi z Moravy, družstvu Třinca. Po čiastočne rozháranom začiatku letnej prípravy, kedy mnohí chlapci dovolenkovali resp. hľadali ďalšiu motiváciu, začíname sezónu, ktorá by pre toto družstvo mala byť výkonnostným vrcholom dorasteneckej kariéry. V novej sezóne sú ambície družstva vysoké, káder sa konsolidoval, aj keď odišli niektorí starší hráči ako M.Ploštica, Zajac, Kubišta, Kašuba, Kubala a Kučák. Prišla však adekvátna náhrada, Macek, Opial, Kopásek, Kubalík, Kubaščík, Mihálik, Slota, Rapčan a Dadaj by mali byť prínosom. 

V zápase proti nám nastúpilo družstvo, zložené z chlapcov U 17 aj U 19. V kombinovanej zostave bol Třinec viac než vyrovnaným súperom, oplýval bojovnosťou a veľmi dobrým pohybom. Naši chlapci hrali dosť profesorsky, sú si vedomí svojich kvalít ale prílišné sebavedomie zvádza k podceňovaniu. Bolo to vidno od samého začiatku zápasu. Mali sme síce územnú prevahu ale presadzovali sme sa dosť ťažko a často sme z prílišnej suverenity hrali pomaly a nepresne. Napriek tomu sme išli do pomerne ľahkého vedenia vďaka peknej individuálnej akcii Maťa Hrošovského, ktorý obišiel troch súperových hráčov a prudkou strelou skóroval-0:1. Potom predviedol na pravej strane veľmi peknú akciu Dávid Kopásek, ktorého prienik do 16-tky zastavil obranca Třinca iba za cenu faulu. Nariadenú 11-tku presne pískajúcim domácim rozhodcom bezpečne premenil opäť Maťo Hrošovský-0:2. Zdalo sa, že stretnutie bude ľahkou záležitosťou nášho družstva ale opak bol pravdou. Domáci hráči v posledných 10 minútach predviedli dokonalý obrat, kedy našich "suverénov" vyučovali z rýchlosti a dravosti. Postupne po našich chybách v rozohrávke a dravých protiútokoch upravili na konci prvého polčasu až na 3:2. V prestávke sme museli chlapcov prebudiť a upozorniť ich, že profesorský výkon na nabudeného súpera určite nebude stačiť.

Aj v druhom polčase sa hral zaujímavý futbal s množstvom šancí a strelených gólov. Najskôr sme vyrovnali po peknej krídelnej akcii a dravom prieniku Dávida Kopáska, ktorého presná finálna prihrávka našla na 11-tke Mira Bobčíka. Gólovú strelu domáci brankár ešte stihol vyraziť pred seba ale na dorážku Erika Mrmusa už nemal nárok-3:3. Domáci však neskladali zbrane, neustále hrozili rýchlymi protiútokmi a využívali naše chyby v defenzíve. Po jednej takej chybe išli pomerne lacno opäť do jednogólového vedenia-4:3. Našťastie aj naši chlapci zabojovali, po niekoľkýc veľkých šanciach na oboch stranách sa po krásnom krídelnom úniku Maťa Hrošovského a jeho presnej finálnej prihrávke presadil dorážkou Miro Bobčík-4:4. A to nebolo všetko. Zhruba 7 minút pred koncom Miro Bobčík vystihol zlú rozohrávku domáceho obrancu a v samostatnom nájazde obišiel aj domáceho brankára a z uhla presne zakončil do prázdnej brány-4:5.

V tomto zápase sme striedali výborné momenty s pomerne veľkými chybami hlavne v rozohrávke, pozičnom rozostavení a defenzívnej činnosti, Pozitívom bolo pomerne veľké množstvo gólových príležitostí. To si chlapci musia uvedomiť, nakoľko v pondelok nás čaká TOP súper celej letnej prípravy, družstvo U 18 Bohemians Praha. Na zápas sa tešíme a vrcholovej akadémii chceme byť dôstojným súperom. Dobrý výkon nás môže nakopnúť do ďalších zápasov, nakoľko už sa blíži začiatok novej sezóny.

V zápase chlapcov tradične viedli hlavný tréner Palo Brisuda, tréner U 17 Fero Ploštica a vedúci družstva Miro Bobčík.