Letná príprava staršieho dorastu - U 19 proti Bohemians Praha

26.07.2017 12:52

24.07.2017, 14.15 hod., letná príprava staršieho dorastu U 19, prírodná tráva, Slušovice na Morave

FK 1905 Bohemians Praha  U 18   -   MŠK K.N.Mesto U 19      5 : 2    ( 1 : 1 )

Góly: Mačinek, Škor

Zostava : Godó - Pažický, Kubalík, Ploštica, Mičunda, Škor, Tomáš, Mrmus, Mačinek, Hrošovský, Bobčík

Striedali: Kubaščík, Macek, Slota, Minárik, Bryndziar, Dadaj

Komentár:

V mimoriadne atraktívnom prípravnom zápase sme si zopakovali zimnú konfrontáciu s vrcholovou akadémiou FK 1905 Bohemians Praha. Vo veľmi peknom futbalovom areály FK Slušovice na trávnatom ihrisku sme sa postavili proti TOP súperovi, ktorého chlapci roč.nar.2000 boli na letnom sústredení v rámci prípravy na zápasy českej dorasteneckej ligy. Oproti predchádzajúcemu zápasu s FK Třinec nám chýbal zranený Dávid Kopásek a aj Fabián Rapčan. Od úvodu zápasu sme sa museli vysporiadať s mimoriadnou rýchlosťou a dravosťou súpera, ktorý bol aj v osobných súbojoch veľmi energický a dôsledný. Našou výhodou bola skúsenosť a zohratosť chlapcov, čo vyústilo v úvode zápasu do vedenia, keď po osi Bobčík-Hrošovský a zakončujúci Maťo Mačinek putovala lopta po prvýkrát do súperovej siete-0:1. Po tomto góle súper ešte pridal na pohybe a dravosti, čo našim chlapcov robilo problémy, nakoľko s podobným vyspelým herným štýlom nemajú v 2.lige skúsenosti. Napriek tomu výborným presúvaním do ťažiska hry a dobrým dostupovaním vedeli všetky útočné aktivity "Bohemky" vyriešiť bez inkasovaného gólu. Isto v našej bráne pôsobil aj brankár Erik Godó. Naše hradby povolili až tesne pred koncom prvého polčasu, kedy predsa len súper po peknej kombinácii vyrovnal na 1:1. Napriek tomuto gólu môžeme hovoriť o našom prvopolčasovom výbornom výkone, pretože súper hral na úrovni najlepších akadémií SR v tejto vekovej kategórii.

Do druhého polčasu sme po niekoľkých minútach hry pristúpili k hromadnejšiemu prestriedaniu, nakoľko je nutné aby v príprave dostali šancu všetci chlapci širšieho kádra.  Súper sa s pribúdajúcimi minútami začal viac presadzovať hlavne v priestoroch, ktoré obhospodarovali naši mladší neskúsenejší hráči. O výsledku zápasu v podstate rozhodla silná 10 minútovka hráčov Bohemians, kedy po našich chybách, prameniacich z menšej skúsenosti a z nedostatku zápasov podobnej výkonnostnej úrovne, strelili 3 zlepené góly. Upravili tak postupne až na 4:1. Potom sme chvíľu vyrovnali hru ale potom opäť prišla naša chyba v obrane, kde po netaktickom faule v 16-tke kopal súper 11-tku a upravil až na 5:1. Opäť sme opticky vyrovnali v poli hru, mali sme aj niekoľko výborných šancí na skórovanie ale skorigovanie nepriaznivého stavu prišlo až tesne pred koncom zápasu. Tomáš Škor sa pred 16-tkou nerozpakoval vystreliť a po jemnom teči jedného z hráčov súpera lopta krásne zapadla za chrbátom domáceho brankára-5:2.

V tomto zápase sme absolvovali vysokú školu futbalu. Pohyblivý, technický a agresívny súper z vrcholovej akadémie bol výbornou prípravou pred nastavajúcou sezónou 2.ligy. Myslím si, že sa chlapci statočne pobili s týmto súperom, odozva aj súperových trénerov na našu kvalitu bola pozitívna a v podstate sme si zachovali aktívnu spoluprácu pri plánovaní ďalších priateľských stretnutí s výbornou partiou tohto mládežníckeho klubu.

V zápase chlapcov viedol pri neúčasti hlavného trénera Pala Brisudu tajomník oddielu Fero Mrmus za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.