26.kolo II.ligy staršieho dorastu - U 19 proti Lučencu

19.06.2017 08:07

19.06.2016, 11.00 hod., 26.kolo II.ligy staršieho dorastu, prírodná tráva, Lučenec

ŠK Novohrad Lučenec U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19   0 : 2   ( 0 : 1 )

Góly: M.Ploštica, Hrošovský

Zostava: Poláček - D.Ploštica, Bryndziar, Minárik, Mičunda, Škor, Tomáš, Hrošovský, Mrmus, M.Ploštica (Bobčík)

Komentár:

V poslednom ligovom zápase v tejto sezóne sme zavítali k susedovi v tabuľke, ktorým bolo družstvo z Lučenca. Pred posledným zápasom sme prekvapujúco živili nádej na celkové 7.miesto v súťaži, ktoré by bolo po jeseni vynikajúcim ocenením snahy zainteresovaných pozdvihnúť toto perspektívne družstvo na vyššiu úroveň. V tejto našej snahe nás brzdili v poslednom čase značné problémy s kádrom, kedy postupne chýbali mnohí hráči ako Kubala, Kubišta, Ovečka, Kašuba, Milo, Holeš, Pažický, Mačinek, Godó, Mihálik čiže takmer kompletná jedenástka. So zdravotnými problémami sa pred zápasom navyše potýkali aj Bobčík, Škor a M.Ploštica.

Od úvodu zápasu v Lučenci sa napriek tomu zvyšní chlapci s touto situáciou výborne vysporiadali a pokračovali v jarných dominantných výkonoch. Od začiatku zápasu sme proti súperovi, ktorí u nás v jeseni zvíťazil oslabený takmer celý zápas o jedného hráča, 1:2, mali výraznú hernú prevahu. Chlapci sebavedome a presne kombinovali a vytvárali si aj zaujímavé strelecké príležitosti. Niekoľkokrát z diaľky zahrozil Tomáš Škor, súper mal problémy aj s rýchlym Maťom Hrošovským, na pravej strane robil obrane súpera problémy technický Rišo Zajac. Niekoľko nebezpečných centrovaných lôpt do súperovej 16-tky obrana domácich odvracala až na poslednú chvíľu. Súper mal problémy hlavne v obrane a v strede poľa, naopak v útoku bol nebezpečný svojimi dvomi urastenými hrotovými hráčmi. Niekoľkokrát sme jednoduché kolmé rýchle akcie zastavovali taktiež na poslednú chvíľu. V obrane vynikajúco čítal hru netradičný defenzívny hráč Jaro Minárik. V prvom polčase sme predsa len z výraznej hernej prevahy išli do zaslúženého vedenia, keď sa po kombinačnej akcii Maťa Hrošovského pohotovo dorážkou presadil v poslednom čase strelecky aktívny Marek Ploštica - 0:1.

Do druhého polčasu zraneného strelca nášho úvodného gólu Mareka Plošticu vystriedal na hrote útoku Miro Bobčík. Naďalej sme mali výraznú hernú prevahu nad súperom, pričom počet našich šancí neustále narastal. Niekoľkokrát sme mohli zápas rozhodnúť už skôr, ale naša strelecká nemohúcnosť držala súpera nad vodou. Chlapci sa v 16-tke súpera neustále ponúkali, chceli doviesť loptu až do brány, pričom týmto spôsobom zahadzovali jednu šancu za druhou. Vrcholom bola situácia zhruba zo 70 min.zápasu, keď sa Miro Bobčík pekne uvoľnil na hranici 16-tky a krásnou technickou strelou trafil spojnicu brány domácich. Odrazená lopta sa dostala na päťke k dobiehajúcemu Erikovi Mrmusovi, ktorý v 100 % šanci nastrelil iba na zemi reagujúceho domáceho brankára. Nakoniec z množstva šancí sme predsa len jednu premenili na rozhodujúci gól, kedy Maťo Hrošovský po peknej individuálnej akcii krásnou strelou po zemi od tyče stanovil konečný výsledok - 0:2. Na konci zápasu ešte strelec druhého gólu v ďalšej čistej šanci tesne minul ľavý horný roh domácej brány. Škoda niektorých nervóznejších reakcií na oboch stranách, na čo doplatil vylúčením jeden z našich najlepších hráčov tohto zápasu, Jaro Minárik.

V poslednom kole tohto súťažného ročníka sme opäť ako takmer vo všetkých jarných zápasoch herne dominovali, mali sme nad súperom technickú aj hernú prevahu. Nakoniec chlapci aj vedenie družstva splnili, čo pred zimnou prípravou spoločne sľúbili. Pozdvihnúť hernú kvalitu, konsolidovať káder, presvedčiť chlapcov, že pri poctivom prístupe k tréningom aj prípravným zápasom v zimnej príprave sa výsledok dostaví. 24 jarných bodov je toho jasným dôkazom. Škoda, že v zápase Námestova s Podlavicami vyhrali domáci, pričom výhra hostí nás posúvala v tabuľke až na 7.miesto. Pritom hostia v tomto zápase za stavu 1:1 nepremenili pokutový kop. A nebyť nevydarenej jesene, mohli sme už tento ročník s týmto mladým kádrom hrať o vrchné priečky II.ligy. Záverom chcem chlapcom a vedeniu družstva poďakovať za vzorné reprezentovanie kysuckého futbalu a dúfam, že títo chlapci ešte v tomto regióne nepovedali posledné slovo.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda, za asistenci trénera U 17 Fera Plošticu a vedúceho družstva Mira Bobčíka.