24.kolo II.ligy staršieho dorastu - U 19 proti Podlaviciam

04.06.2017 17:04

 

04.06.2017, 10.00 hod., 24.kolo II.,ligy staršieho dorastu U 19, prírodná tráva, Badín

JUPIE Podlavice Badín U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19    0 : 2   ( 0 : 1 )

Góly: M.Ploštica, Bobčík 

Zostava: Godó - Mihálik, Bryndziar, D.Ploštica, Mičunda, Tomáš, Škor, Hrošovský (Bobčík), Mrmus, M.Ploštica

Komentár:

V ďalšom kole II.ligy staršieho dorastu sme zavítali k mládežníkom z Podlavíc, s ktorými sme na jeseň doma prehrali 0:2. Ak som v minulom kole napísal o zlepšených ale čiastočne kolísavých výkonoch našich chlapcov, zápas to opäť naplno potvrdil. Po prehre doma s Čadcou a pri súčasnej maródke družstva sme k štvrtému tímu ligy išli bez veľkých očakávaní. Len s 13-timi hráčmi vrátane náhradného brankára Domina Poláčka sme zvolili hru na troch obrancov s aktívnym presingom až od polovice ihriska. Od začiatku zápasu napriek defenzívnejšiemu poňatiu hry sme výborne súpera dostupovali, v teplom počasí sa chlapci výborne pohybovali a hlavne v strede ihriska sme domácich herne prevyšovali. Navyše sa nám na začiatku zápasu podarilo otvoriť skóre, keď výbornú kolmú prihrávku Tomáša Škora prevzal rýchly Maťo Hrošovský, ktorý v samostatnom nájazde síce trafil vybiehajúceho dmáceho brankára ale odrazenú loptu poslal do prázdnej brány dobiehajúci Marek Ploštica - 0:1. Aj po vstrelenom góle sme ovládali hru, domácich sme v prvom polčase k ničomu vážnejšiemu nepustili. Naopak, my sme mali ďalšie dve vyložené šance, ktoré po výborných centrovaných loptách hlavou nepremenil Matúš Bryndziar. 

Ani v druhom polčase sa obraz hry moc nezmenil, ďalej sme mali hernú prevahu a nervóznejší domáci hráči sa nevedeli dostať do vyloženejších šancí. A to  v týždni dali doma v dohrávke s Čadcou šesť gólov! Čím ďalej tým viac začali nakopávať dlhé centrované lopty,  ktoré sme ale v drvivej väčšine vedeli odvrátiť. A v brejkoch sme neustále hrozili, do šancí sa postupne dostali Rišo Zajac, Tomáš Škor, Erik Mrmus aj Kubo Tomáš. Nakoniec sme tento zápas,. ktorý sme celý čas mali v podstate pod kontrolou rozhodli druhým gólom po veľmi peknej biliardovej akcii, keď po osi Miro Bobčík, Rišo Zajac a Miro Bobčík putovala lopta do domácej siete po druhýkrát - 0:2. Do konca zápasu sme už domácim nič nedovolili a tak si v oklieštenej zostave a po výbornom hlavne hernom výkone prekvapujúco odvážame z Podlavíc tri body.

Chlapci v tomto zápase príjemne prekvapili koncentrovaným a herne vyspelým výkonom, favoritovi z Podlavíc dovolili za celý zápas iba jednu vážnejšiu šancu, ktorú ale zlikvidoval isto chytajúci Erik Godó. Predviedli sme vyspelý kombinačný futbal, ktorým sme domácich zjavne zaskočili. Tí sa do tempa nedostali prakticky až do konca zápasu. Teraz treba vyvrátiť názory o kolísavosti výkonov v domácom zápase už túto sobotu s Námestovom. Chlapci, držím palce. 

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie tréna U 17 Fera Plošticu a vedúceho družstva Mira Bobčíka.