23.kolo II.ligy staršieho dorastu - U 19 proti Čadci

29.05.2017 07:35

28.05.2017, 10.00 hod., 23.kolo II.ligy staršieho dorastu, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   FK Čadca U 19   0 : 2   ( 0 : 1 )

Zostava:

Poláček - Mihálik (D.Ploštica), Bryndziar, Kašuba, Mačinek (Mrmus), Mičunda, Milo, Hrošovský, Minárik, Tomáš, Škor

Komentár:

V ďalšom kole II.ligy staršieho dorastu ročník 2016/2017 sme sa stretli v susedskom derby s družstvom Čadce. Po vysokej výhre s Tvrdošínom sme mali snahu potvrdiť stúpajúcu výkonnosť družstva, ale zápas ukázal, že ešte stále musíme zápasiť s kolísavými výkonmi v tomto ročníku. Družstvu neprospievajú aj neustále zdravotné problémy jednotlivých členov, opäť chýbali mnohí hráči základného kádra. Peťo Pažický, Miro Bobčík, Marek Holeš, Marek Ploštica, Rišo Zajac, Marek Kubišta, Domino Kubala, Tomáš Ovečka, všetko hráči základného kádra, ktorí postupne z rôznych dôvodov absentujú. Preto aj v zápase s Čadcou boli na lavičke náhradníkov iba Erik Mrmus, Domino Ploštica a v tomto zápase náhradný brankár Erik Godó.

Od začiatku zápasu bolo vidno, že proti nám nastúpilo konsolidované družstvo s rýchlostnými typmi hráčov, ktoré malo dobre prepracovanú kombinačnú hru s priamočiarym kolmým riešením útočných akcií. My sme mali síce miernu územnú prevahu ale chlapci z Čadce výborne bránili, vedeli pod tlakom presne zakombinovať a vo vhodnom čase prejsť do nebezpečných priamočiarych protiútokov. My sme ako už tradične hrali komplikovane a pri finálnom riešení akcií veľmi nepresne. Aj preto pri herne vyrovnanom priebehu zápasu mala Čadca ďaleko viac nebezpečných situácií pred našou bránou, účinne využívala kolmé prihrávky pod našich krajných obrancov s rýchlymi nábehmi do nebezpečných priestorov. Našťastie okrem jednej situácie nebol súper presný v zakončení. Jediný gól v prvom polčase sme dostali po kolmej rýchlej akcii stredom ihriska, kde súperov útočník zoči-voči nášmu brankárovi nezaváhal - 0:1.

Do druhého polčasu sme sa snažili chlapcov vyburcovať k lepšiemu výkonu, k podpore ofenzívy mala prispieť aj zmena rozostavenia s riskantným variantom na troch obrancov. Chlapci sa snažili, bojovali ale nepresnosti v kombinácii im uberali v teplom počasí fyzické sily. Čadca hrala to, čo potrebovala, držala nás na dištanc a nedovolila nám takmer žiadne vyložené príležitosti. Navyše neustále hrozila nebezpečnými protiútokmi, našťastie v koncovke viac-menej zlyhávala. Napriek tomu súper zvýšil svoje vedenie v zápase po nenápadnej akcii a našom podcenení jednoduchej hernej situácie. Po odobratí lopty v krídelnom priestore a presnom centri pred našu bránu súperov útočník nekompromisne zakončil - 0 : 2. Až po tomto druhom góle nám Čadca dovolila niekoľko nebezpečných situácií pred vlastnom bránou ale postupne Kubo Tomáš, Tomáš Škor a Erik Mrmus výborné šance nepremenili.

V tomto zápase treba pochváliť herný prejav súpera, Čadca prekvapila výborným výkonom, hrala kombinačne a priamočiaro. My sme bojovali, dreli ale chýbala herná kvalita. Pri množstve nepresností a zlom riešení herných situácií sme pôsobili pre bránu súpera dosť neškodne. Napriek tomu treba dať hlavy hore a sústrediť sa na ďalší zápas proti veľmi kvalitnému družstvu z Podlavíc.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.