22.kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti Tvrdošínu

22.05.2017 08:43


21.05.2017,10.00 hod., 22.kolo II.ligy staršieho dorastu U 19, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   ŠK Tvrdošín U 19    10 : 0   ( 3 : 0 )

Góly: Škor - 5, Hrošovský (11 m), Mihálik, Bobčík, Minárik, Zajac

Zostava: Godó - Mihálik (M.Ploštica), Bryndziar, Kašuba, Mačinek, Mičunda, Milo (Bobčík), Tomáš (Zajac), Minárik, Hrošovský, Škor

Komentár:

V 22.kole II.ligy staršieho dorastu sme sa stretli s družstvom ŠK Tvrdošín, ktoré je v súťaži na predposlednom mieste tabuľky. Hostia sú na súperovom ihrisku značne neškodní, bez starších chlapcov, ktorí už hrávajú za miestne Á-čko nemali proti nášmu konsolidovanému družstvu prakticky žiadnu šancu. Navyše prišli iba s 10-timi hráčmi vrátane brankára, čo nie je dobrá vizitka miestneho klubu. Od začiatku zápasu sme mali výraznú územnú prevahu, avšak v 1. polčase sme sa trápili s koncovkou. Určitým vykúpením bol pre nás pokutový kop, ktorý s istotou premenil Maťo Hrošovský. Ku koncu prvého polčasu nám predsa len vyšlo pár dobrých akcií, z ktorých sme ešte 2 x skórovali a tak sme išli do kabín s pohodlným náskokom 3:0.

V druhom polčase sme už na ihrisku absolútne dominovali, chlapci nakladali súperovi jeden gól za druhým a nakoniec padla aj vytúžená 10-tka. A nebyť skoršieho ukončenia zápasu zo strany hlavného rozhodcu, mohli sme ešte pridať rezignovanému súperovi možno aj ďalšie góly. Nevieme dôvod ukončenia ale podľa miestnej časomiery sa malo hrať ešte 5 minút (?!) 

Vzhľadom na výkon súpera nie je možné objektívne posúdiť v tomto zápase našu kvalitu ale hlavne v druhom polčase sa chlapci futbalom bavili a predviedli veľmi dobrý výkon. Upútal 5-gólový Tomáš Škor, avšak v tomto zápase by som vyzdvihol hlavne výkon kapitána Jara Minárika, ktorý prakticky do prázdnej brány pripravil svojimi nesebeckými prihrávkami 5 gólov !!! Navyše jeden gól aj strelil a tým svoj výkon ašte vyšperkoval.

V tomto zápase je ťažké hovoriť, či za jednoznačným výsledkom je náš výborný výkon alebo veľmi zlý výkon súpera. Pravda bude asi niekde uprostred. Chlapcom treba poďakovať hlavne za neutíchajúcu chuť nastrieľať odovzdanémi súperovi čo najviac gólov, hlavne v druhom polčase predviedli výborné kombinácie a hrali futbal s radosťou. Teraz nás čaká podľa mňa podstatne kvalitnejší súper, v nedeľu sa stretneme v kysuckom derby s Čadcou, ktorej máme vracať vysokú prehru z jesennej časti v pomere 0:4.

V zápase chlapcov viedol vzhľadom na neodkladné rodinné záležitosti hlavného trénera Pala Brisudu tréner A-družstva dospelých Slavo Zátek za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.