21.kolo II.ligy staršieho dorastu - U 19 proti Žiaru nad Hronom

14.05.2017 18:26

 

14.05.2017, 10.00 hod., 21.kolo II.ligy staršieho dorastu, prírodná tráva, Žiar nad Hronom 

MŠK Žiar nad Hronom U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19   2 : 1   ( 1 : 0 )

Gól: Matúš Bryndziar

Zostava: Poláček - Mačinek, Bryndziar, Holeš, D.Ploštica, Milo, Mičunda, Mrmus, Minárik (K), Škor, Bobčík

Komentár:

V ďalšom majstrovskom zápase v rýchlom slede sme nastúpili proti susedovi v tabuľke, družstvu MŠK Žiar nad Hronom. V krásnom počasí na veľmi peknom trávnatom ihrisku sme hrali v oklieštenej zostave bez možnosti striedania hráčov do poľa. K neúčasti dlhodobo absentujúcim sa pridali z rôznych dôvodov ďalší hráči, Kubo Tomáš sa len vrátil z repre zrazu sálovkárov, Maťo Hrošovský a Marek Kašuba nastúpili za A-tím v Tvrdošíne, Marek Ploštica posilnil B-družstvo dorastu, Peťo Pažický chýbal pre nepríjemné svalové zranenie. Napriek oslabeniu sme v prvom polčase mali od začiatku výraznú územnú prevahu, chlapci sa veľmi dobre pohybovali, mali nad súperom technickú aj hernú prevahu. Domáci tréner to vycítil a jeho pokyny boli v zmysle hrať zozadu a nepúšťať sa s nami do otvoreného zápasu. Pri výraznej hernej prevahe sme si v prvom polčase vytvorili tri výborné strelecké príležitosti, ktoré však postupne Erik Mrmus, Tomáš Škor a Jaro Minárik nepremenili. Domáci si pri našej hernej dominancii nevypracovali v prvom polčase žiadnu vyloženú šancu a napriek tomu išli do kabín s jednogólovým vedením. Padol po našej tradičnej fatálnej chybe, ktorá charakterizovala náš herný prejav hlavne v zimnej príprave. Futbal je ale hlavne o chybách, kto ich urobí v zápase menej, je úspešnejší. 

Do druhého polčase sme išli so snahou o vyrovnanie skóre, domáci sa sústredili na totálnu defenzívu a do útoku sa púšťali iba sporadicky. V zhustenom priestore sa naši chlapci ťažko presadzovali, napriek tomu bojovali a snažili sa o obrat. Niekoľko šancí a pološancí sme si vytvorili, chýbalo však kolmejšie a rýchlejšie riešenie herných situácií a absentovala aj hra jeden na jedného. Erik Mrmus priamo z rohového kopu trafil brvno domácej brány, výbornú ďalekonosnú strelu predviedol Marek Holeš, po štandardkách sa v šanciach ocitol aj dobre hlavičkujúci a výborne hrajúci Matúš Bryndziar. Domácich sme postupne zvierali a nakoniec predsa len prišiel vyrovnávajúci gól. Po obliehaní súperovej brány a po niekoľkých vysokých loptách do 16-tky Matúš Bryndziar hlavou pohotovo skóroval - 1:1. Paradoxne po tomto vyrovnávajúcom góle sme mali hluchú 10-minútovku, počas ktorej odrazu mali domáci niekoľko šancí na skórovanie. Dokonca zahodili aj pokutový kop. Napriek týmto varovaniam sme sa nezobudili z krátkodobej hernej letargie a z jednoducho zahratého rohového kopu v 82 min.zápasu sme trestuhodne inkasovali-2:1. Po tomto góle domáci opäť svoju bránu "zamurovali" a naši chlapci napriek hernej prevahe už neskórovali.

Tento zápas nás opäť vrátil do obdobia prípravných zápasov, kde sme individuálnu a hernú prevahu nedokázali pretaviť do priaznivejšieho výsledku. Prevaha na lopte, pokiaľ nie je vedená k cieľavedomému ohrozovaniu brány, pôsobí sterilne a samoúčelne. Chlapcom snahu nemožno uprieť ale nesporné individuálne kvality nie sú často schopní predať do služieb kolektívu. Pochvala domáceho trénera a delegáta zápasu o našej hernej kvalite sú pre nás síce inšpirujúce ale po neúspešnom výsledku flustrujúce.

Chlapcov v zápase tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka. V ďalšom zápase nás v nedeľu o týždeň čaká družstvo Tvrdošína.