18.kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti Rakytovciam

22.04.2017 15:20

 

22.04.2017, 10.00 hod., 18.kolo II.ligy staršieho dosrastu U 19, prírodná tráva, K.N.Mesto

MŠK K.N.Mesto U 19   -   FK Rakytovce U 19    6 : 2    ( 4 : 0 )

Góly : Bobčík-2, Hrošovský-2, M.Ploštica, Kašuba

Zostava: Godó - Pažický, Kašuba, D.Ploštica, Škor (Mačinek), Mičunda, Tomáš, Mrmus (Milo), Hrošovský, Minárik (M.Ploštica), Bobčík

Komentár:

Po vysokej prehre v Tepličke sa chlapci v zápase so susedom v tabuľke, družstvom FK Rakytovce, dokonale rehabilitovali. Bez chorého Matúša Bryndziara sme od začiatku zvolili maximálne ofenzívny prejav hry so zaradením Kuba Tomáša do zálohy a s trojicou obrancov pred Erikom Godom. Presing sme vysunuli až k súperovmu brankárovi so zámerom okamžitého napádania rozohrávky a následného odoberania lopty už na súperovej polovici. To sa darilo od samého začiatku. Chlapci sa v neprívetivom počasí za stáleho dažďa výborne pohybovali, tlačili na súpera a vytvárali si dostatok gólových príležitostí. Prvý gól sme strelili po výbornom krídelnom úniku Maťa Hrošovského a jeho presnom centri do 16-tky, kde Miro Bobčík pohotovo z prvej zasunul loptu prvýkrát do súperovej siete-1:0. V aktivite sme neustávali, do vynikajúcich šancí sa postupne dostali Erik Mrmus, Miro Bobčík aj Tomáš Škor ale v zakončení nemali šťastie. Súpera sme do vážnejších šancí nepúšťali, občas zahrozil nebezpečnými individuálnymi akciami, ale ani jednu nedotiahol do výraznejšej šance. Druhý gól sme strelili po výbornej kombinačnej akcii stredom ihriska kde vo finálnej fáze bol Jaro Minárik šikovnejší ako hosťujúci brankár, ktorý ho zastavil iba za cenu nedovoleného zákroku. K 11-tke sa postavil Maťo Hrošovský a presnou strelou po zemi ku tyči zvýšil na 2:0. Chlapci sa v týchto fázach hry futbalom bavili, škoda menšej efektivity v zakončení. Ale aj napriek tomu sme opäť skórovali a to po najkrajšej akcii celého zápasu po osi Pažický-Mrmus-Hrošovský-Bobčík, kedy náš hrotový útočník pridal aj svoj druhý gól v zápase dorážkou povedľa súperovho brankára-3:0. A to nebolo v prvom polčase všetko, opäť po nádhernom krídelnom úniku Maťa Hrošovského si jeho následný strieľaný center zrazil súperov obranca do vlastnej siete-4:0.

Do druhého polčase sme išli s úmyslom pokračovať v našej ofenzívnej hre a udržať nasadené tempo zápasu. Mali k tomu prispieť aj striedania, kedy unavených Erika Mrmusa a Jara Minárika vystriedali čerství Marek Ploštica a Maťo Milo. Aj keď tempo zápasu troška zvoľnilo, v útočnej fáze sme mali dostatok gólových príležitostí navýšiť skóre zápasu. To sa podarilo striedajúcemu Marekovi Plošticovi opäť po krásnej kolmej prihrávke Kuba Tomáša na rýchlonohého Maťa Hrošovského, ktorý poslal presný prízemný center do 16-tky, kde po minutí lopty Tomášom a pohotovom prepustení Bobčíkom sa Marek Ploštica nemýlil-5:0. Súpera sme dovtedy k ničomu vážnejšiemu nepustili, pobavila iba malá domov od Kuba Tomáša, ktorú Erik Godó bravúrne odhlavičkoval. Šiesty gól v zápase sme strelili po rohovom kope a následnej odrazenej lopte, ktorú si na opätovný center pripravil výborne hrajúci Maťo Hrošovský a po výbornej práci v 16-tke Marek Kašuba nekompromisne zavesil-6:0. Po tomto góle predsa len prišlo na našej strane k väčšiemu útlmu, začali sme zbytočne otvárať ihrisko, obrana prestávala byť kompaktná medzi jednotlivými formáciami, čo snaživý a technický súper využil na skorigovanie stavu. Po dvoch pekných kombinačných akciách, kde naša obrana neskoro dostupovala súperových hráčov, postupne upravil až na 6:2. Tento úsek hry troška narušil výborný dojem z výkonu nášho družstva.

V tomto zápase sme zvolili mimoriadne ofenzívnu zostavu s riskantným rozostavením 1 - 3 - 2 - 4 - 1 a s vysokým napádaním už od súperovho brankára. Ukázalo sa to ako správny krok, chlapci od začiatku súpera zjavne prehrávali, vytvárali si dostatok gólových príležitostí, z ktorých niektoré našťastie aj premenili. Tak sa zrodila naša druhá výhra v domácom prostredí, kde jednoznačne predvádzame kvalitnejšie výkony ako na jeseň. V nasledujúcom kole hráme na horúcej pôde v Bánovej, chlapci však môžu hrať uvoľnene a opäť predviesť svoje nesporné futbalové schopnosti.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.