17 kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti Tepličke

15.04.2017 19:29

 

15.04.2017, 10.00 hod., 17.kolo II.ligy st.dorastu, prírodná tráva, Teplička nad Váhom


OFK Teplička nad Váhom U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19   5 : 0   ( 0 : 0 )

Zostava: Poláček - Pažický, Bryndziar, Kubišta (Tomáš), D.Ploštica, Mrmus (Zajac), Mičunda, Hrošovský, Minárik (M.Ploštica), Bobčík

Komentár:

V 17.kole II.ligy staršieho dorastu sme sa stretli s ambicióznym nováčikom OFK Teplička nad Váhom. Súper v doterajšom priebehu súžaže hrá veľmi dobre hlavne v domácom prostredí, disponuje v drvivej väčšine hráčmi roč.nar.1998, ktorí sú fyzicky vyspelí a tomu je podriadený aj celý systém ich hry. Teplička hrá anglickým štýlom s dlhými nakopávanými loptami a agresívnym hlavičkovaním v 16-tke súpera. Tento štýl našim chlapcom nikdy nevoňal, sú prevažne nižšieho vzrastu s technickejším futbalovým prejavom. Napriek tomu oslabení hlavne o Mareka Kašubu sme prvý polčas so súperom držali krok, aj keď v niektorých momentoch sme nepôsobili najistejšie. Súper si v prvom polčase vypracoval dve-tri dobré šance ale našťastie ich nepremenil. V dvoch prípadoch výborne zasiahol novic v našej bráne Domino Poláček. Aj my sme vpredu občas pohrozili, dve výborné šance mal Miro Bobčík, dokonca v jednom prípade ju v diskutabilnom ofsajde aj premenil, posledné slovo mal však postranný rozhodca. Po rohu nebezpečne hlavičkoval aj Matúš Bryndziar. Celkovo bol ale prvý polčas absolútme vyrovnaný, aj podľa prítomných divákov sa hral veľmi dobrý, agresívny a rýchly futbal.

V druhom polčase na jeho začiatku nedošlo k zmene herného prejavu oboch družstiev, domáci hrozili po dlhých nakopávaných loptách a taktiež po dlhých autových vhadzovaniach, čo nám robilo neskutočné problémy. Po jednej takej trme-vrme dokonca lopta padla na tyč našej brány. Paradoxne prvý gól sme dostali z inej hernej situácie, kedy sa lopta po odrazoch dostala k domácemu hráčovi asi 25 m od našej brány a ten ju prekrásnou strelou, odrazenou od zeme poslal do našej brány - 1:0. Po tomto góle sme prevzali iniciatívu my, začali sme domácich prehrávať v strede ihriska a prišli dokonca aj nejaké šance. Najväčšiu z nich spálil Erik Mrmus, ktorý po výborne zahranom voľnom kope Kuba Tomáša nedokázal brankárom vyrazenú loptu dopraviť v 100% šanci do siete. Za túto šancu sme okamžite kruto pykali, keď po nie ojedinelej chybe postranných rozhodcov v podobe darovaného nepriameho kopu a po zmätkoch v obrane nám doslova padol druhý gól do našej brány-2:0. To chlapcov značne znervóznilo, ďalšími nepochopiteľnými verdiktami rozhodcov sa ešte viac rozptyľovali a domáci nás za to opäť kruto trestali. Jeden gól navyše padol podľa nás najmenej z metrového ofsajdu, na druhej strane postranný rozhodca zdvihol zástavku aj vtedy, keď Maťo Hrošovský domáceho obrancu zjavne prešprintoval. Nevyhovárame sa na výkon rozhodcov ale spôsob pískania najmä v druhom polčase absolútne nezodpovedal kvalite futbalu. Štvrtý gól sme dostali z pokutového kopu, ktorý bol ale zapískaný objektívne, Matúš Bryndziar v snahe šmýkačkou odzbrojiť súpera nezasiahol loptu ale iba jeho nohy. Domáci hráč sa z penalty nemýlil a upravil na podľa priebehu hry krutých 4:0 v prospech domácich. A to nebolo všetko. Chlapci si kalich horkosti vypili až do dna v posledných minútach zápasu, kedy už boli zjavne v rezignácii a opäť podcenili dlhú nakopávanú loptu, hráč domácich upravil na konečných 5:0.

V tomto zápase sa prejavila naša slabosť pri vysokých nakopávaných loptách, naši pomenší hráči nedokážu v tomto systéme hry adekvátne reagovať, nie sú schopní s fyzicky vyspelejším súperom uskákať hlavičkové súboje. V takýchto zápasoch nám neskutočne chýba fyzicky disponovaný Marek Kašuba, ktorý navyše aj veľmi dobre hlavičkuje. Bohužiaľ Marek musel posilniť naše Áčko v ťažkom domácom zápase proti Oravskému Veselému. Určitým zadosťučinením v tomto nešťastnom zápase bola pochvala prítomných divákov, ktorým sa súboj oboch družstiev páčil a výsledok pre naše družstvo považovali tiež za veľmi krutý. Treba dať hlavy hore, v sobotu nás na domácej pôde čakajú chlapci z Rakytoviec a v tomto zápase musíme byť my aktívny a sebavedomí.

V zápase chlapcov tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka.