15.kolo II.ligy - starší dorast U 19 proti vedúcemu Zvolenu

02.04.2017 18:14

 

02.04.2017, 15.kolo II.ligy staršieho dorastu, pomocné trávnaté ihrisko, Zvolen

MFK Zvolen U 19   -   MŠK K.N.Mesto U 19     0 : 0

Zostava: Godó - D.Ploštica, Bryndziar, Kašuba, Pažický, Škor, Mičunda (Mačinek), Mrmus, Minárik (K), Hrošovský, Bobčík

Komentár:

V 15.kole II.ligy st.dorastu U 19 sme zavítali k celkovému lídrovi našej súťaže, družstvu MFK Zvolen. Na zápas cestovalo len 13 hráčov, pre zranenia a choroby chýbali Ovečka, Kubala, M.Ploštica a Kubišta, v treste je stále ešte Milo, zajac nastúpil za A-družstvo, bez ospravedlnenia neprišiel Holeš a na prestup čaká Tomáš. Na lavičke náhradníkov tak boli iba uzdravený Maťo Mačinek a nahrádný brankár Mišo Kučák. Ďalšiu dilemu, ktorú sme riešili bol spôsob hry. Nakoniec sme sa rozhodli pre brejkový spôsob futbalu s aktívnym presingom až od našej polovice ihriska. Paradoxne a aj na naše nemalé prekvapenie hral líder zo Zvolena od začiatku zápasu napriek domácemu prostrediu a rozdielnemu vzájomnému postaveniu oboch družstiev v ligovej tabuľke podobným spôsobom. Čiže bez väčšieho napádania našich obrancov pri rozohrávke prakticky stiahnutý až na vlastnú polovicu. Zvolen mal výškovú aj fyzickú prevahu, my sme ale boli technickejší, kombinačnejší a prekvapujúco aj celkovo futbalovejší. Futbal pri opísaných herných prejavoch oboch družstiev, navyše na nerovnom hrboľatom ihrisku, sa celý prvý polčas odvíjal iba medzi 16-tkami. Nám to viac vyhovovalo, držali sme súpera bez väčších problémov na dištanc, v prvom polčase si nevypracoval žiadnu vyloženú gólovú šancu, nakoľko hral opatrne, bez rizika a veľmi nepresne. My sme smerom dopredu tiež prakticky nič nevymysleli, jedinou šancou v prvom polčase bola nebezpečná krížna strela Mira Bobčíka, ktorú na zadnej tyči takmer dorazil do brány Jaro Minárik. Zvolen pohrozil iba po rohu hlavičkou, ktorá letela vysoko nad bránu Erika Goda.

Do druhého polčasu sme čakali od Zvolena zmenu herného štýlu ale ten prakticky až do konca zápasu neprišiel. My sme naďalej hrali svoju hru, na vlastnej polovici sme súpera prehusťovali a pri jeho nepresnej hre sme bez väčších problémov zachytávali pokusy o náhodilé akcie. My sme smerom dopredu boli na nerovnom teréne tiež veľmi nepresní, nevychádzala nám finálna fáza hry. Aký-taký tlak si Zvolen vytvoril až posledných 15 minút zápasu, kedy viac silou vôle ako futbalovým umením nás zatlačil do väčšej defenzívy ale vyložené šance na jeho strane opäť neprichádzali. Naša obranná hra v tomto zápase fungovala tentoraz veľmi dobre, chlapci sa oproti predchádzajúcim zápasom vyvarovali hlavne fatálnych chýb, veľmi isto chytal v bráne aj Erik Godó. Jedinú väčšiu šancu v zápase si Zvolen vypracoval asi 10 minút pred koncom, kedy po nenápadnej krídelnej akcii a presnom centri do 16-tky zabudnutý osamotený útočník súpera našťastie netrafil hlavou našu bránu. Poslednou akciou súpera bol ešte priamy kop spoza 16-tky, ktorý s istotou zlikvidoval na 2 krát Erik Godó. Nakoľko ani my sme nedotiahli niekoľko sľubných brejkov ťahaných Martinom Hrošovským a Mirom Bobčíkom, zápas skončil spravodlivou deľbou bodov, čo je nesporný úspech nášho družstva.

Celkovo sme sa v dnešnom zápase presvedčili o nesporných futbalových kvalitách našich hráčov ako aj o veľmi malých výkonnostných rozdieloch medzi špičkou 2.ligy a našim družstvom. Na tom sa dá v budúcnosti stavať, po určitej konsolidácii družstva a určitému mentálnemu ukľudneniu atmosféry okolo neho môžeme sa začať futbalom opäť zabávať a postupne pripravovať na väčší prienik medzi špičku 2.ligy. Teraz je pred nami nová výzva a tým je domáci zápas podľa nás s futbalovo najkvalitnejším družstvom celej súťaže MFK Tatran L.Mikuláš. Zahrali sme si s nimi aj v zimnej príprave, bol to obojstranne výborný zápas dvoch vyspelých mládežníckych družstiev. 

Chlapcov v zápase tradične viedol hlavný tréner Palo Brisuda za asistencie vedúceho družstva Mira Bobčíka a trénera družstva U 17 Fera Plošticu.