Á-čko: Vstup do odvetnej jarnej časti IV.ligy víťazstvo v Rosine

28.03.2017 21:40

OŠK Rosina - MŠK KNM 0:2 (0:0) 

góly: 86´ Kubala Miloš, 90´ vlastný.

Zostava MŠK:

Milo Andrej, Pavlusík Michal, Belaník Marek, Minárik Mário, Rudinec Mário, Štefunda Patrik, Bugáň Lukáš (82´ Kopas Martin), Čelko Marek (88´ Zajac Richard), Martinček Lukáš, Čelko Jozef(K), Kubala Miloš

Náhradníci:

Kašuba Marek, Kopas Martin, Sláfkovský Jakub, Mrmus Erik, Mizera Tomáš, Kučák Michal (NB)  

 

Tréner: Zátek Slavomír

Komentár:

Odvetná jarná časť súťažného ročníka 2016/2017 sa začala pre naše družstvo Á-čka 26.3.2017 (v nedeľu) o 15:00 hodine 14. kolom na horúcej pôde OŠK Rosina. Toto MFS malo prívlastok „ 6-bodového“, pretože obe družstva vplyvom reorganizácie bojujú o záchranu. To si veľmi dobre uvedomovali všetci aktéri tohto stretnutia, čo malo za následok, že hra sa odohrávala zväčša v strede ihriska, s nepresnosťami na oboch stranách. Domáci celok chcel mať loptu pod kontrolou, ale bolo to naše družstvo, ktoré si počas  1. polčasu vytvorilo viac streleckých situácii. V 10´ sa do streleckej pozície dostáva  Marek Čelko, ale jeho strela skončila nad bránou súpera. V 25´po Kubalovom  sklepnutí Martinček strieľa vedľa brány.  V 27´ opäť Martinček, triafa už do stredu brány, ale loptu chytá domáci brankár. V 30´ sa do zakončenia dostáva Jozef Čelko, ale jeho pokus opäť kryje brankár. Domáci celok sa počas celého 1.polčasu do vážnejšieho ohrozenia našej brány nedostal.

Hra v 2.polčase sa hra podstatne zmenila. Začala byť otvorenejšia a útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. Do najväčšej gólovej šance sa dostal v 51´ Kubala, keď sa predral obranou domácich, pričom obišiel i brankára, ale k zakončeniu do opustenej brány sa už nedostal. V 58´ Martinčekov pokus skončil vedľa brány. V 69´ Belaníkov priamy voľný kop nachádza Bugáňa, ale jeho zakončenie hlavou smeruje mimo.

V 78´ sa do vážnejšieho ohrozenia našej brány dostáva i super, ale jeho strelu a následne i druhy pokus likviduje na dva krát brankár Andrej Milo. V 81´ samostatný nájazd domácich vyráža veľmi dobre chytajúci Milo a dorážku odkopáva do bezpečia Pavlusík.

Zlom stretnutia nastal v 86´, keď Martinček kolmicou vysúva Kubalu, ktorý po úniku prestreľuje domáceho brankára, čím sa dostávame do vedenia 1:0.

V 90´ šprintérsky súboj s domácim obrancom, od polovice ihriska, vyhráva Martin Kopas. Jeho zakončenie vyráža domáci brankár do vlastného hráča, od ktorého sa odráža do brány, stav stretnutie sa mení na 2:0.  V nadstavenom čase sa o zakončenie pokúsil Zajac, ale jeho technická strela skončila v rukách brankára.  

Za predvedený, hlavne bojovný a kolektívny výkon si naše Á-čko víťazstvo určite zaslúžilo. Dôležité však bude získané body potvrdiť v nasledujúcom domácom  majstrovskom futbalovom stretnutí a to v sobotu 1.4.2017 o 15:30 hodine s T. Štiavničkou v Kysuckom Novom Meste.